Overvol cultureel programma voor Jiangyou bezoek

Voorpagina » Toerisme » Overvol cultureel programma voor Jiangyou bezoek

Woensdag 27 september wordt een cultureel programma geboden aan de Chinese delegatie die Valkenburg aan de Geul bezoekt. Het “Jiangyou Meets Valkenburg aan de Geul” programma is bijna uitverkocht: 400 kaarten zijn al gereserveerd voor het culturele hoogtepunt van het bezoek dat zich afspeelt in Chateau St.Gerlach in Houthem. U kunt de voorstelling die avond tussen 17:30 en 19:45 uur nog bezoeken.
Wel even aanmelden via deze website.
De Chinese delegatie arriveert in Chateau St.Gerlach op dinsdagavond 22:00 uur. De volgende dag start om half 9 met een rondleiding door Aachen en het Drielandenpunt in Vaals. Om 11 uur wordt een rondleiding gegeven door het historische centrum van Valkenburg. De delegatie loopt via de Neerhem, Berkelstraat, Grotestraat-c. richting Th.Dorrenplein en verlaat het centrum via de Louis van der Maesenstraat richting Houthem waar een lunch in het chateau genuttigd wordt. Vanaf half twee is er een businessmeeting waar een intensie-overeenkomst getekend wordt tussen de LIM Group en Jiangyou inzake agrofood. Tevens is er een presentatie van Jiangyou en zal burgemeester Jan Schrijen speechen.
Om 16 uur zal in het gemeentehuis een expositie geopend worden met de naam “Valkenburg welcomes Jiagnyou Li Bai”. Vanaf half 6 start het culturele hoogtepunt van deze dag. In de nieuwe Paviljoenzaal van het chateau in Houthem zijn optredens van artiesten uit Jiangyou en uit Valkenburg aan de Geul.
Vocal Chord zingt “Barcelona”, “Hallelujah” en “Walking in the air”. Zhang Lei is een topartiest uit Jiangyou treedt daarna op en zingt “Thought in teh quiet night. Chorale Valkenburg zingt daarna “Due pupille amabili” en “Se lontan ben mio”.
Met het lied “That me”zingt Wang Qiyu een nostalgisch lied naast het bekend Guus Smeets lied “Geul iech wil diech huère”.

Vervolgens vertolken enkele Chinese artiesten een gedicht van Li Bai: “Invitation to wine”, gevolgd door Vocal Chord met “You raise me”, “Nessum Dorma” en My way”. Er volgt een duet gezongen door Wang Qiyu en Zhang Lei met het nummer “Come to Jiangyou”. Hoogtepunt van de avond wordt de dans “flowers blooming” en “Face Changing” door de Sichuan opera met de wisselende maskers.
Deze foto geeft een voorbeeld.

Tenslotte zal Chorale valkenburg “Habanera uit de opera Bizet vertolken gevolgd door het slotstuk “Amigos para siempre” dat door alle artiesten gezongen zal worden.
Na het culturele programma volgt een diner en bezoekt men om 21 uur een aantal bedrijven op de kop Cauberg zoals Landal, Thermae en het Holland Casino.
Het programma voor donderdag 28 september begint om 8:15 uur met een bezoek aan een innovatieve boerderij in de gemeente Gulpen/Wittem. Om 11 uur is het gezelschap terug in Valkenburg om een bezoek te brengen aan de Gemeentegrot waar een plaquette onthuld zal worden ter ere aan dit bezoek en de vriendschapsband. Om 12 uur wordt koers gezet richting de Romeinse Katakomben en vanaf 14 uur bezoekt met het Outlet Centre in Roermond en als laatste die dag een bezoek aan de LIM Group in Horst. In de avonduren wordt teruggevlogen naar China.
De Chinezen doen mee aan de Christmas Parade – met het nieuwe thema “Christmas Fairytales Around The World” – vanaf medio november. De deelname van Jiangyou is grotendeels door hun gesponsord. Het wordt een wagen met grote pandaberen gevolgd door een originele draak. “Het zal een enorme dimensie geven aan het nieuwe thema”, zegt directeur Loek Bongarts over de deelname.
Meer over het Chinese bezoek leest u HIER.

← Vorig bericht

Huldiging jubilarissen schutterij St.Mauritius Strucht

Optreden 'Lola Marie & Les Chats Noirs' in Kloosterkerk

Volgend bericht →