Enorme belangstelling voor Mooi Limburgs Muziek Festival

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Enorme belangstelling voor Mooi Limburgs Muziek Festival

Limburgse artiesten hebben massaal liedjes ingestuurd voor de eerste editie van het Mooi Limburgs Muziek Festival. Het totaal aantal inzendingen is uitgekomen op 115. Alle teksten zijn in dialect.

De organisatie is aangenaam verrast door de enorme belangstelling, mede gelet op het feit dat de inzendtermijn nauwelijks twee maanden bedroeg. De voorrondes zullen nu heel spannend worden. Zowel bekende Limburgse artiesten als aankomende talenten hebben liedjes ingestuurd. En de inzenders zijn van alle leeftijden.

Léon Verdonschot, muziekjournalist van Nieuwe Revu en winnaar van de Pop Persprijs 2005, is voorzitter van de jury. Andere leden van de jury zijn Janine Kitzen (musical-zangeres), Tom Doesborg (eindredacteur en presentaror L1) en Guus Urlings (redacteur volkscultuur Media Groep Limburg).

De vakjury bepaalt de komende weken welke 60 liedjes mogen meedoen aan de voorrondes. Deze voorrondes zijn in de Maaspoort in Venlo (6 september), het CK Theater in Roermond (13 september) en het Parkstadtheater Kerkrade (19 september).

De grote finale, met twaalf artiesten of bands, is op vrijdag 29 september in de Stadsschouwburg Sittard-Geleen. Via sms kunnen alle Limburgers dan mede bepalen wie de winnaar wordt van het eerste Mooi Limburgs Muziek Festival. L1 TV zendt de finale live uit.

Liedjes uit meerdere genres zullen meedoen. De dialecttekst van het ingezonden nummer moet oorspronkelijk zijn, maar het nummer mag wel gebaseerd zijn op een bestaande niet-Limburgstalige compositie. Het ingezonden nummer mag geen vastelaoves-karakter hebben.

De initiatiefnemers van het Mooi Limburgs Muziek Festival zijn Media Groep Limburg en L1. Het dialect-songfestival is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie (uit het nieuwe Stimuleringfonds Regionale Mediaproducties).

Het initiatief is bedoeld om dialectmuziek te stimuleren. Dit jaar wordt een proefjaar. Als het initiatief aanslaat, wordt het een (twee)jaarlijks evenement.

← Vorig bericht

31e Mars- en Showwedstrijden Muziekfederatie LZW te Mheer

Schin op Geul rustplaats tijdens wandel-4-daagse

Volgend bericht →