Kluizenaar terug op de Sjaasberg

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » Kluizenaar terug op de Sjaasberg

“De Sjaasbergergank” op 25 juni 2017 zal dit jaar voornamelijk in het teken staan van de inzegening van een sculptuur. Kunstenaar Peter Meurders heeft deze sculptuur uit één flinke boomstam gezaagd.
De sculptuur staat hier ter gedachtenis aan de kluizenaars die er van 1688 tot 1930 hebben gewoond en hier de rust en stilte vonden, die zij zochten. Tevens markeert deze sculptuur het nieuwe uitzichtpunt. Vanaf deze plek heeft men een schitterend uitzicht over het Geuldal en bij helder weer tot ver daarbuiten. De vereniging Natuurmonumenten plaatst op deze plek rustbanken, ter nagedachtenis aan een van hun boswachters, de heer Leen Bakker, die hier op de Sjaasberg een groot deel van zijn leven heeft gewerkt.
Vanaf buurtschap Walem, vertrekt om 9.30 uur de bedevaartstocht naar de Sjaasberg. Als eerste wordt het nieuwe uitzichtpunt bezocht. Pastoor Frans Mol van de st. Mauritius parochie Schin op Geul zal de sculptuur inzegenen. Aansluitend wordt in de “Groene Kathedraal” voor de dialectmis opgedragen. Dit jaar opgeluisterd door het koor Fortisimo Euregio, o.l.v. Ludwig Pitz, een mannenkoor samengesteld uit zangers uit Limburg, Duitsland en België. De schutterij De Jonge & Oude Nobele van Valkenburg verzorgt de erewacht.
Na de H. Mis is er natuurlijk de kermis met voldoende koffie, vla, bier of fris. Spek en ei wordt ter plekke bereid en is te verkrijgen zolang de voorraad strekt. Het rad van avontuur zal weer volop draaien om de prijzen, door de Valkenburgse middenstand beschikbaar gesteld, te verloten. Het geheel zal zoals vorig jaar weer opgevrolijkt worden met muziek van het inmiddels ook in onze regio bekend orkest Ohne Gewähr.
De kraampjes rondom de kermis zullen u dit jaar extra veel kijkplezier bieden. De kinderen kunnen weer op het springkussen en oude muntjes zoeken.
Info via: info@dekluisvalkenburg.nl

← Vorig bericht

Sacramentsprocessie trekt door Vilt

Phily Geraards-Slenter naar World Transplant Games

Volgend bericht →