Curfsweg Houthem afgesloten

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Curfsweg Houthem afgesloten

De voormalige Curfsweg in Houthem is woensdag door het bedrijf Ankerpoort voor alle verkeer afgesloten.Dat maakte verkeerswethouder Jef Kleijnen (SP) bekend. "Wij hebben Ankerpoort per brief op de hoogte gesteld van de bar slechte toestand van de weg". Ankerpoort is eigenaar van de weg, maar wil deze voor € 1,= overdragen aan de gemeente.

"Het College bekijkt volgende week of de weg weer opengesteld wordt." Jef Kleijnen laat weten dat een mogelijke reparatie van de huidige Curfsweg zo’n 7 tot 8 ton gaat kosten. "We moeten kijken of dat überhaupt haalbaar is", aldus de wethouder. Het sluiten van de weg betekent meer verkeer door de kern Houthem.

"Dagelijks zullen het zo’n 1500 voertuigen zijn, die de Onderstestraat extra gebruiken", aldus de wethouder. "Maar wij gaan nu voor de veiligheid van de Curfsweg." " Het was bekend dat de brug over de Geul bouwtechnisch niet in orde is. Onderzoek van bureau DHV heeft onlangs uitgewezen dat die zelfs bar slecht is.

Daar komt nog bovenop dat de weg zelf ook niet aan de eisen van de wet voldoet.", aldus de verantwoordelijke wethouder. "Wij nemen nu de tijd om tot een oplossing te komen. Volgende week dinsdag zal er in het College overleg plaatsvinden en een standpunt ingenomen worden".

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Aanstraling muurreclames.

Bijna € 1,5 miljoen voor Centrumplan Valkenburg

Volgend bericht →