Curfsweg nog 3 maanden dicht

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » Curfsweg nog 3 maanden dicht

De vorige week gesloten sluipweg tussen Houthem en Berg, de Curfsweg, zal nog zeker 3 maanden dicht blijven. Dat is het besluit van het gemeentebestuur. De Mergelsweg, zoals deze officieel heet, wordt wel door de gemeente Valkenburg aangekocht van Ankerpoort voor het symbolische bedrag van € 1,=. Wethouder Kleijnen zei dat in de komende 3 maanden wordt gekeken hoe de brug weer veilig gemaakt kan worden. “Er zal gezocht moeten worden naar financiële middelen voor deze reparatie. Daarnaast willen we ook de overige gronden die bij de brug liggen aankopen voor het bedrag van € 20.000,=”.

De weg gaat na de reparatie pas weer open. Ook dat zal een tijdelijk karakter hebben. “Aan de openstelling zal een termijn van 5 jaar gekoppeld worden. Tegen die tijd is de A2 klaar en kan de weg voor gemotoriseerd verkeer dicht”.”
Over 5 jaar zal het gebied opgenomen zijn in de gebiedsvisie Maastricht – Valkenburg en alleen opengesteld zijn voor wandelaars en fietsers. “Nu al bereiken ons berichten” verteld Kleijnen, “dat wandelaars en fietsers het fijn vinden om de Curfsweg te gebruiken”. Kleijnen zei dat hij in overleg met de Dorpsraad Houthem en de inwoners overlegt omtrent de verkeersproblemen in Houthem en het Transferium.

Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Windturbine in Vilt ?

Tweemaal brand in Schoonbron

Volgend bericht →