CV de Auw Wiever niet meer bij Auw Wieverbal aanwezig

Voorpagina » Toerisme » CV de Auw Wiever niet meer bij Auw Wieverbal aanwezig

Niet alleen CV de Auw Wiever maar ook de Jeugdkarnavalsvereniging van de Mirlitophile en CS de Mirlitophile zijn niet meer uitgenodigd om het Leeuw Auw Wieverbal op het Walramplein te openen. De organisatie van het festival heeft dit in een brief aan de betreffende verenigingen meegedeeld. Als reden wordt opgegeven dat er voor een andere openingsact gekozen is.
Jeugdige doelgroep
Richard van Beek, woordvoerder van het Leeuw Auw Wieverbal, bevestigt dit. “De commotie vernemen wij helaas niet direct. Er is niemand die het bestuur vraagt waarom we een aanpassing doen binnen de organisatie. De laatste jaren hebben wij de programmering op het Walramplein steeds meer afgestemd op de jeugdige doelgroep die afkomstig is uit heel Limburg. Dat zal de komende jaren worden doorgevoerd.”
Jammer
De drie Valkenburgse vastelaovesverenigingen vinden het natuurlijk jammer. “We zijn niet blij”, zegt Marjo Ramakers van CV de Auw Wiever tegen TV Valkenburg. Niels Jacobs, president van CS de Mirlitophile was in het radioprogramma ‘Valkenburg Actueel’ van Falcon radio kort en helder: ‘Het is niet anders. Laten we naar de toekomst kijken”.
Toekomst
Jacobs duidt op een nieuw evenement dat op het Theodoor Dorrenplein vanaf 14:11 uur georganiseerd zal worden. Onder de naam ‘Auw Wieverbal Intiem’ hebben de ondernemers op het plein samen met CV de Auw Wiever, de Jeugdkarnavalsvereniging van de Mirlitophile en CS de Mirlitophile voor de gehele donderdag een programma gezorgd. Er zijn optredens van Dj Tommie B, Knuppele, Sjtechneelsjer, Ken & Brent, Frans Croonenberg en de Sjinse Oud-Prinsen. Om 15.11 uur wordt Berpke opgelaten.
Van Beek maakt wel duidelijk dat er in de toekomst plek is voor de Jeugdkarnavalsvereniging van de Mirlitophile op het Walramplein. “De organisatie wil daarom ook graag in de toekomst de Valkenburgse jeugdprins en zijn minister nadrukkelijk betrekken bij de opening.”
Op het Walramplein treden o.a. op: Ziesjoem, Big Benny, Guus Sjmeets, PartyFriex en in de Grotestraat-centrum DJ Marvin en een Surprise Act.
Archieffoto uit 2017

← Vorig bericht

Huldiging jubilarissen zangvereniging Eendracht

Kiek nao aaflevering 4 van 't Vastelaoveskaffee

Volgend bericht →