Cyclocross wedstrijd gaat niet door.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Cyclocross wedstrijd gaat niet door.

Römling: “Het is een dramatisch besluit”.Het gemeentebestuur heeft afgelopen dinsdag besloten dat de cyclocrosswedstrijd in oktober geen doorgang zal vinden op de locatie Daalhemerweg. Dat deelde organisator Jo Römling mee aan Tv Valkenburg. Het college heeft Römling mondeling medegedeeld dat alternatieve routes niet voldoende onderbouwd zijn.
Met deze beslissing, die pas medio volgende week zal ingaan, typeert Römling de afwijzing als "een slag voor Wielerstad Valkenburg". "Wij hadden de goedkeuring van de provincie Limburg al op zak en nu dit. Onbegrijpelijk".
De reden dat de organiserende stichting alternatieve locaties onvoldoende zou hebben onderzocht is voor Römling min of meer een lachertje. "Elk onderzoek naar de vijf alternatieve locaties kost ons € 10.000,= per onderzoek. We praten over routes die o.a. op de Sjaasberg verreden zouden worden of op de Emmaberg of in de Groeve in Berg en Terblijt", aldus Römling.

"De UCI stelt strenge eisen aan een cyclocrossparcours. De alternatieve routes voldeden er niet aan", zegt Römling. "Het is een dramatisch besluit".

De gemeentewoordvoerder laat desgevraagd weten dat de organiserende stichting nog niet formeel is ingelicht en dat er verder geen mededelingen gedaan worden.

← Vorig bericht

Gemeente doet aangifte van gestolen verkeersbord.

Uitzending gemist?

Volgend bericht →