D66 stapt uit samenwerking met PvdA.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » D66 stapt uit samenwerking met PvdA.

Eigen profiel voor gemeenteraadsverkiezing in maart 2014.D66-Maastricht/Heuvelland heeft besloten dat de samenwerking in de gezamenlijke fractie PvdA/D66 met onmiddellijke ingang stopt. D66-raadslid Lloyd Wagemans zal als eenmansfractie zijn raadswerk in Valkenburg aan de Geul voortzetten.

De samenwerking, de laatste acht jaar met – nu – twee raadsleden en een wethouder, toch heel succesvol, ontbeert voldoende enthousiasme onder de sociaal-liberale achterban.

Actieve leden vonden de PvdA uiteindelijk altijd weer te ideologisch, te weinig vooruitstrevend. Dat kostte veel energie, die nu in de verdere uitbouw van de lokale afdeling kan worden gestopt. Tot de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 zal nog veel profilering nodig zijn.

Op financieel vlak heeft D66 het altijd goed kunnen vinden met de sociaal-democraten, maar op de economische dossiers wil men meer ambitie voor Valkenburg aan de dag leggen.

D66 wil meer aandacht voor het ondernemen in Valkenburg en meer mogelijkheden om mensen aan het werk te krijgen. Ondanks dat de partij uit de samenwerking stapt, blijft men achter het gesloten coalitie-akkoord staan. "Het is maar de vraag of de PvdA dit billijkt", aldus bestuurslid Marnix Muurmans.
Er zal binnenkort met de coalitiepartijen overleg zijn hoe verder de D66 rol in de coalitie zal zijn.

← Vorig bericht

Onvermijdelijke kap voor zieke bomen bij De Leeuw.

Grieperige carnavalsdrive in 't Vöske in Berg.

Volgend bericht →