Een inwoner in onze gemeente Valkenburg aan de Geul verblijft een week in quarantaine en doet verslag van zijn overdenkingen en ervaringen.
Vandaag leest u het derde hoofdstuk uit “Dagboek uit quarantaine”.

DAGBOEK UIT QUARANTAINE – aflevering 3

Premier Rutte heeft één woord in zijn toespraak gebruikt wat het overdenken waard is: “groepsimmuniteit”. Hoe verzin je het om daarmee aan te geven dat we beter maar met zijn allen ziek kunnen worden en zo het virus een halt toe kunnen roepen. Het tegenovergestelde is “persoonsimmuniteit”. En dat was in ons land toch geen onbekend begrip (ook al staat het niet in het woordenboek). We leefden tot nu toe soms zo gezellig naast en langs elkaar. Daarom leggen onze leiders nog eens de nadruk op het tonen van liefde en genegenheid voor die ander. Dat zou toch eigenlijk niet nodig moeten zijn.

En dan de ondernemers. De regering heeft nog nauwelijks gesproken of ze staan al in den Haag op de stoep te bedelen voor geld. Misschien moet je “ondernemersrisico by corona” zo vertalen dat ervan uitgegaan mag worden dat iedereen een buffer opbouwt voor moeilijke tijden. Je was- of vaatmachine kan toch ook het loodje leggen. Zo zijn de ouderen tenminste opgevoed. Als er zo vrijgevig rondgestrooid wordt met geld kunnen we misschien onze spaarpot weer gebruiken voor een leuke vakantie als de grenzen weer opengaan en de vliegtuigen weer vliegen. En zo zorgen we ervoor dat de reisbranche als eerste uit de malaise kruipt na corona.

Waar is toch onze stikstofdiscussie gebleven? En bouwen is niet verboden.

Reageren kan via: info@tvvalkenburg.tv