Dagboek uit quarantaine slot

Voorpagina » Toerisme » Dagboek uit quarantaine slot

Een inwoner in onze gemeente Valkenburg aan de Geul verblijft een week in quarantaine en doet verslag van zijn overdenkingen en ervaringen.
Vandaag leest u het vijfde en laatste hoofdstuk uit “Dagboek uit quarantaine”.
In het scheppingsverhaal staat: “En hij zag dat het goed was”.
Maar ondanks alle mooie dingen werd het er in de laatste eeuwen niet beter op. Er werd verkeerd gebruik gemaakt van ons gegeven macht en kennis. En er werd ingegrepen! Stop eens met steeds maar meer, beter, sneller, groter, verder en duurder, werd ons pijnlijk duidelijk gemaakt. En daar staan we dan: scheldend op wat niet meer mag en kan en gedwongen om tussen vier muren te gaan bedenken hoe we, liefst weer zo snel mogelijk, een nieuwe start kunnen maken. 
Natuurlijk heel veel dank aan al diegenen, die ervoor zorgen dat we nog in leven zijn, die ouderen opvangen, die begrip tonen voor mensen die nergens begrip voor hebben, die blijven lachen, en die in grote getale weer aan het werk willen in de zorg om anderen te helpen.
Als we met zijn allen het virus bedwongen hebben, staat er misschien een nieuwe generatie met andere inzichten over (samen)leefbaarheid, natuur en klimaat en een betere verdeling van al datgene wat we nu ongelimiteerd uit onze aarde delven en verbruiken.
Reageren: info@tvvalkenburg.tv

← Vorig bericht

Coronacrisis: Helder filmpje over handen wassen

Coronacrisis: Vanaf zondag 29 maart geen nieuwe tv-programma's

Volgend bericht →