Daling aantal inwoners vlakt af

Voorpagina » Toerisme » Daling aantal inwoners vlakt af

Het aantal inwoners van Valkenburg aan de Geul vlakt af. Dat is de conclusie van het jaarlijkse onderzoek naar de samenstelling van de bevolking.

Tussen 1995 tot en met 2015 is het inwonersaantal fors achteruit gegaan. Vanaf 2016 is de daling aan het afvlakken en is het inwonersaantal in 2017 slechts met 3 inwoners gedaald. Op 1 januari 2018 heeft de gemeente Valkenburg aan de Geul 16.437 inwoners.
Hoe is de leeftijdsopbouw van de bevolking?
In Valkenburg aan de Geul wonen 74 verschillende soorten nationaliteiten. “Buiten de Nederlandse nationaliteit zijn de nationaliteiten Burger van de Bondsrepubliek Duitsland, Brits burger en de Belgische nationaliteit de meest voorkomende nationaliteiten. Van 48 inwoners is de nationaliteit onbekend”, aldus een passage uit de nota.
De groep 50 tot en met 59 jarigen is de grootste groep in de gemeente, gevolgd door de groep 60 tot en met 69 jarigen. Er wonen meer vrouwen dan mannen in onze gemeente: 8302 vrouwelijke inwoners tegen 8135 mannen.
De grootste wijk is nog steeds Valkenburg-centrum – 4479 inwoners -, gevolgd door Berg & Terblijt met 3446 inwoners op de voet gevolgd door Broekhem met 3193.
“Het huidige inwonersaantal van 16.437 inwoners kan verschillen met de officiële cijfers die door het CBS worden vastgesteld. Dit is te verklaren omdat het verwerken van verhuizingen door de huidige systematiek binnen gemeenten een aantal werkdagen duurt. Daarnaast worden inschrijvingen van vreemdelingen met terugwerkende kracht verwerkt. Dit zou betekenen dat het vastgesteld inwonersaantal van 2017 hoger of lager kan liggen. Het verschil zal niet groot zijn”, aldus de conclusie van burgemeester Schrijen in de nota die maandag 5 februari om 19:00 uur in de raadzaal besproken zal worden.
KLIK HIER om de gehele nota te lezen.
← Vorig bericht

Inhaalwedstrijd van Vilt/Be Quick

Château St. Gerlach ontvangt vergaderlocatie award

Volgend bericht →