Dames van S.E.C. verslaan koploper VC Weert in schitterend duel

Voorpagina » Nieuws » Dames van S.E.C. verslaan koploper VC Weert in schitterend duel

Afgelopen zaterdag 27 november ontving het op de vierde plaats staande S.E.C. koploper VC Weert in De Polfermolen en wist de lijstaanvoerder met 3-2 te verslaan. Door de “avond lockdown” was het voorlopig de laatste competitiewedstrijd die helaas zonder publiek moest worden afgewerkt. Heel erg jammer, want wat zouden de toeschouwers genoten hebben. Beide formaties toonden aan terecht in de top van de promotieklasse te bivakkeren. “Inderdaad,” aldus S.E.C.-trainer John Hendriks, “naar mijn mening was dit een topniveau promotieklasse dat zelfs in de derde divisie zeker niet zou misstaan. Het is natuurlijk geweldig dat we hebben gewonnen, dat is alleen maar genieten geblazen. Maar ik heb evenveel genoten van het spelpeil dat bede ploegen hebben behaald. Zonde dat er voor een lege tribune gespeeld moest worden.”

Opening
Met enorm veel inzet, keiharde servicereeksen, goed verdedigend werk, een uitblinkende Manouck Stevens als passer/loper en snoeiharde aanvallen werden de gasten in de eerste set volkomen overdonderd: 25-14.

Vervolg
VC Weert was snel bekomen van de schrik. In de volgende twee sets was sprake van een evenwichtige strijd. Met prima spel wisten beide teams een set te winnen. VC Weert was in de tweede met 21-25 succesvol, waarna de thuisclub met 25-22 de derde won. De koploper vond het nu wel goed geweest en overklaste S.E.C. in de vierde set: 14-25. Dus moest het vijfde, beslissende bedrijf worden afgewerkt. In deze set gingen beide teams tot het uiterste. Uiteindelijk wonnen de dames van John Hendriks met 16-14 en was de overwinning een feit.

De oefenmeester was uiteraard in zijn nopjes. “We hebben enkele wedstrijden onnodig verloren. Ik ben dan ook ontzettend trots op de dames. Het was een zege die tot stand is gekomen doordat er een echt team stond. Hopelijk wordt de competitie in januari hervat. Als we de teamspirit en het niveau van vandaag dan weer kunnen etaleren, gaan we nog hoge ogen gooien in de strijd om de bovenste plekken.” 

Foto Dyenne van Kooten

← Vorig bericht

Jo Hendriks schrijft zijn 7de boek over Wielerstad Valkenburg VIDEO

Open brief over beëndiging huurcontract in Berg

Volgend bericht →