Dames 1 SEC kampioen.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » Dames 1 SEC kampioen.

Dames 1 winnen van ADC.In de laatste competitieronde is het de dames van VC S.E.C. gelukt het kampioenschap binnen te halen. Nadat vorige week van (de toen nog koploper) VC Patrick met 3-1 gewonnen werd ging S.E.C. als koploper en titelfavoriet op bezoek bij A.D.C. Urmond. Met 2 punten voorsprong op VC Patrick was het noodzakelijk om met minimaal 3-1 te winnen.
ADC was dan weliswaar een team uit de onderste regionen maar wilde zeker niet zomaar meewerken aan een feestje van S.E.C. De Valkenburgse dames daarentegen stonden behoorlijk onder druk om te moeten winnen. Dit was zeker in de eerste 2 sets merkbaar. Het sterke wapen (de service) kwam dit keer onvoldoende tot zijn recht en er werden behoorlijk veel eigen fouten gemaakt. Hierdoor kwam ADC goed in het spel en speelde een prima wedstrijd die nog bijzonder spannend werd. S.E.C. trok uiteindelijk aan het langste eind door nipt met 22-25 en 23-25 op een 0-2 voorsprong te komen.

Hierdoor was de weerstand gebroken en geloofden de dames weer in zich zelf. De fouten werden beperkt en de servicedruk kwam terug en S.E.C. pakte de 3e set met 8-25 waardoor het kampioenschap binnen was. De 4e set was nog een formaliteit maar gaf de coaches de gelegenheid om de hele selectie nog even binnen de lijnen te brengen. Ook de 4e set werd met 14-25 gewonnen. De meegereisde supporters konden de bloemen overhandigden en voor de dames stond de champagne klaar. S.E.C. speelt hierdoor volgend jaar in de 2e klasse met dit dames team.
Het meisjes C team wist in haar laatste wedstrijd nog 2 punten te vergaren door 3-2 te spelen tegen Furos.
Heren 1 en Heren 2 verloren beide hun laatste wedstrijd met 3-1 tegen resp Furos en Sap/VCL.

De gegevens zijn aangeleverd door Ruud Janssen, SEC

← Vorig bericht

Sibbe MC 1 steviger aan kop!

Iason teams eindigen hoog op de ranglijst.

Volgend bericht →