Dames Iason-A kampioen

Voorpagina » Nieuws » Sport » Dames Iason-A kampioen

Eerste overwinning van Iason C2 in de lente competitie.Zaterdag 27 mei speelde Iason-C2 de laatste wedstrijd van de lente-competitie. Men moest aantreden tegen SVM.
Iason staat laatste met 0 punten en SVM staat iets hoger met 2 punten. De wedstrijd ging vanaf het begin gelijk op. Beide teams wisten voor de rust 2 x te scoren, ruststand 2-2.
Na de rust gaf geen enkel team toe en steeds was het verschil maar 1 goal verschil. Na het laatste fluitsignaal was Iason de gelukkige winnaar van deze gelijk opgaande strijd. Uitslag 6-5 zodat iason deze competitie met een overwinning kon afsluiten.
Zondag 28 mei moest de A-jeugd haar laatste wedstrijd tegen de nummer 2, Marsna. Er waren veel supporters gekomen die een leuke wedstrijd verwachten. Wat de oorzaak was is mij niet bekend maar Iason begon de wedstrijd slecht. Onnodig balverlies en ongeconcentreerde verdediging.Ook moest men vechten tegen een gedreven en hecht team dat goed combineerde en veel de aanval zocht. Iason had hier toch moeite mee en ging de rust in ging met een achterstand van 11-7. De coach moest alle zeilen bij zetten en de dames van Iason ervan overtuigen dat het niet zo maar zou gaan. Het was al gebleken dat Marsna niet onderschat moest worden. Heel langzaam kwamen de dames van iason beter in het spel.
Via een stand van 12-12 werd er een voorsprong gepakt van 13-16. Hierna kwam Marsna weer een beetje terug maar uiteindelijk was de voorsprong genoeg en wist Iason de wedstrijd te winnen met het kleinste verschil van 1 goal: 19-20.
Iason A jeugd is hierdoor kampioen en zal op 25 juni spelen voor de Boymans-beker. Plaats en tegenstander is nog niet bekend.
Programma zaterdag 10 juni
dames C1 spelen hun laatste wedstrijd uit tegen Adio. Iason staat eerste en Adio laatste. Bij winst is Iason kampioen. Supporters zijn welkom om 11.00 uur op het veld in Reijmerstok
dames B1 spelen ook hun laatste wedstrijd en wel tegen Juliana. Iason zal met veel doelpunten verschil moeten winnen om nog een kans te maken op het kampioenschap.
Iason staat eerste en Juliana laatste. Maar directe concurrent van iason, MengOptimo heeft een beter doelsaldo op dit moment. Deze wedstrijd is om 11.55 uur op het veld in Epen. Ook dit team rekent op veel supporters.

← Vorig bericht

Houthem oogst in Ubachsberg

Vier prijzen voor de "Jonge Nobele schutterye" in Ubachsberg

Volgend bericht →