Dames recreanten – MenG Optimo: 6-16.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Vilt » Dames recreanten – MenG Optimo: 6-16.

B1 team tegen Marsna: 15-8.De laatste wedstrijd van de dames recreanten tegen MenG optimo werd in Margraten gespeeld. Toen de thuisclub het veld opkwam, bleek het team van MenG Optimo aangevuld te zijn met speelsters van het eerste en tweede team. Een zware opgave dus. Dit bleek ook in het begin van de wedstrijd toen we al snel met 3-1 achter kwamen. Al snel bleek dat Vilt/BeQuick verdedigde alsof hun leven op het spel stond. De thuisclub kwam in de eerste helft niet meer tot scoren, terwijl wij dit wel regelmatig deden. Ruststand 3-8.In de tweede helft was de concentratie even weg en scoorde MenG Optimo snel twee keer (5-8). Gelukkig konden wij ook scoren en via 5-10, 6-10 werd de eindstand op 6-16 bepaald. Vooral in verdedigend opzicht werd hard gewerkt en aanvallend werden de vele kansen onvoldoende benut. Vooral het varieren van de schoten moet duidelijk verbeterd worden. Dit zal in de komende trainingen het hoofddoel worden.
Verslag: Martin Slenter
Het B1 team speelde woensdag de uitgestelde wedstrijd tegen Marsna.In de eerste helft werden de meiden overdonderd door het spel van de tegenstander. Stand 8 – 2. Na de rust zagen de 3 coaches op de bank dat er veel beter gehandbald werd. Nu werd er ook regelmatig gescoord wat tot een eindstand van 15 – 8 leidde.
Verslag: Maria Starren-Hendriks

Zondag stond voor de D1 een thuiswedstrijd tegen Wijnandia op het programma. Ook dit team had tot nu toe 2 royale zeges behaald…..een concurrent dus voor onze dames.De wedstrijd begon slordig. Er werd niet fel genoeg verdedigd waardoor de tegenstander makkelijk wist te scoren. Zelf werden de magere kansen die gecreeerd werden niet of nauwelijks benut. Het resultaat een 1-4 ruststand.In de tweede helft werd het spel feller. Onze dames moesten het zonder wisselspeelster doen. Wijnandia wist nog maar 2 keer het doel te treffen. Helaas lukte het ons zelf niet om te scoren. Ondanks dat was de inzet goed en werd er hard gevochten totdat het eindsignaal klonk. Helaas een 1-6 eindstand op het scorebord.
Verslag: Inge Duijzings-Frissen
C1 verslaat Margraten C1 met dubbele cijfers Dat dit C1 team de terechte kampioen is van de afgelopen zaalcompetitie bleek maar weer eens uit deze wedstrijd.Vooraf werd er rekening gehouden met een behoorlijke tegenstand van Margraten, maar meteen in de eerste minuut werd de toon gezet in deze wedstrijd. Margraten dat opende met een snelle aanval kreeg te maken met een strakke 5-1 verdediging, met Noe in vooruitgeschoven positie. Zij was het dan ook die meteen al de bal onderschepte en een break liep en die ook benutte. In de minuten die volgden viel er goal na goal aan Vilt/Be Quickse zijde, zodat er na 10 minuten een 5-0 op het scorebord prijkte.Daarna volgde een moment van concentratieverlies in de verdediging, mede ook door een wissel, waardoor Margraten kon terugkomentot een 6-3 stand. Na wat schuiven met de speelsters werd dit verholpen en kon de machine weer op gang komen.Ruststand 11-4Na de rust een nog beter spelend Vilt/BeQuick, gretig soms wat ontstuimig maar wel doelgericht. Jill speelde verassend leuk op de cirkel,evenals op haar vaste plekje de rechterhoek. Ook de opbouwsters maakten hun doelpunten, Noe met een paar loeiharde afstandsschoten,Roby met haar sprongschot en Lisa en Loraine maakten ook de nodige doelpunten. Manou was vooral sterk in de verdediging deze zaterdag, en lokte in de aanval zelfs een penalty uit, die ze vervolgens jammer genoeg miste. Ook Ivana stond haar mannetje in het doel. Eindstand van deze leuke, snelle wedstrijd 21-9 waarbij vermeld mag worden dat de gastcoach deze meiden graag nog eens onder haar hoede neemt.
Verslag Monique Ubags-Erens
Programma 23 mei 2009:
3 thuiswedstrijden:
11.00 uur D1 tegen BFC
11.50 uur D2 tegen Zwart Wit
12.40 uur B1 tegen Margraten.

← Vorig bericht

Nieuwe speeltuin heet "sjpelentaere".

ZC Valkenburg succesvol op LKA.

Volgend bericht →