Dames VHV Sjinborn kampioen in de vierde klasse

Voorpagina » Toerisme » Dames VHV Sjinborn kampioen in de vierde klasse

Na een afwezigheid van één jaar is het dames 1-team van de Valkenburgse Hockey Vereniging Sjinborn weer teruggekeerd in de derde klasse. Met nog een duel voor de boeg is de formatie van tainer-coach Nick Koolen en teammanagers Astrid Huiskes-van Hooren en Monique Casters-Jacobs onbereikbaar geworden voor de concurrenten. Rode lantaarndrager Liempde werd met liefst 11-0 verslagen, waarna de champagne kon worden ontkurkt en de hoofdrolspelers uitbundig werden toegejuicht en toegezongen  door de ruim 100 fans op het fraaie terras van het knusse complex in Broekhem-Noord. 

VHV Sjinborn dames 1 kampioen

Drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd maakte Nick Koolen een ontspannen indruk en nam hij uitgebreid de tijd voor een haarfijne analyse van het seizoen tot nu toe. Hij: “Verleden jaar is de ploeg helaas op het nippertje gedegradeerd. Hoofdoorzaak hiervan was dat vaak verre van compleet moest worden aangetreden , zo heeft men mij bij mijn aanstelling verteld.  Er is toen besloten om het Jong Dames 1-team op te heffen en deze groep over te hevelen naar  de hoofdmacht. Met een selectie van  ongeveer 20 speelsters heb ik een prima seizoen kunnen draaien. De kracht van ons is dat een stel  jongeren  het niveau van Dames 1 bijna heeft bereikt en dat de jeugd uitstekend wordt opgevangen en gecoacht door de ervaren krachten. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we ons komend jaar in de derde klasse zeker kunnen handhaven. Er schuilt veel potentie binnen deze formatie, Sjinborn kan er nog jaren mee vooruit.” 
Over het duel tegen Liempde was hij kort maar krachtig in zijn vooruitblik. “We moeten vandaag gewoon winnen. Dat gaat ook zeker gebeuren. Maar wel graag met spel waarvan de toeschouwers kunnen genieten en liefst met veel doelpunten.“
VHV Sjinborn dames 1 kampioen

En treffers zouden vallen, dat werd al snel duidelijk.  Binnen 5 minuten was al tweemaal doeltreffend afgerond , waarna de score bij het aanbreken van de pauze was opgevoerd tot 7-0.
In de tweede helft ging de thuisclub gestaag verder met het bombarderen van het Brabantse doel. Dat de teller uiteindelijk bij 11-0 bleef steken had meerdere oorzaken. Enerzijds mochten de verdedigers  in de aanval gaan spelen hetgeen voor sommigen ietwat onwennig was, anderzijds hadden  de kanonskogels van met name Charmaine Eitjes en Sophie Frederiks of net niet de juiste richting of werden prima gekeerd door de doelvrouwe van de gasten. 
Na afloop waren speelsters en begeleiders uiteraard in hun nopjes. Zo ook de trainer. “Uit 21 wedstrijden 58 punten behalen met een doelsaldo van + 110. Dat is een puike prestatie van de ploeg, waarbij ik vanaf deze plek Astrid en Monique hartelijk wil bedanken voor alle verrichte werk. Ik  ga hun nu een cadeautje overhandigen, want dat hebben ze meer dan verdiend,” aldus de succesvolle coach.
Foto’s Martijn Valk

 

← Vorig bericht

Uitslagen amateurvoetbal zondag 26 mei

Zo stemde Valkenburg aan de Geul voor Europa

Volgend bericht →