Daan Prevoo nieuwe burgemeester Valkenburg aan de Geul

Voorpagina » Nieuws » Daan Prevoo nieuwe burgemeester Valkenburg aan de Geul

Daan Prevoo werd vrijdagavond 5 februari 2021 door de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad voorgedragen om benoemd te worden tot nieuwe burgemeester van Valkenburg aan de Geul. Niels Dauven maakte de aanbeveling bekend. “Dertig mensen hebben gesolliciteerd naar de functie. Het was een hele opgave om een goede keuze te maken.” aldus Dauven, fractievoorzitter van Algemeen Belang en voorzitter van de vertrouwenscommissie.
Daniël Prevoo is geboren in Munstergeleen is partijloos en heeft bestuurservaring van Provinciale Staten en was gedeputeerde tot april 2018. “Heeft een groot analytisch vermogen en is een krachtige persoonlijkheid. Hij geeft blijk van een moderne manier van leidinggeven. Hij voldeed aan de profielschets, verbindend en veelzijdig,” zei Dauven na de bekendmaking van de kandidaat. Aftredend burgemeester Schrijen feliciteerde tijdens de vergadering zijn vermeende opvolger. Die kan over circa zes weken benoemd worden door de Kroon

Dit was de samenstelling van de vertrouwenscommissie:
Niels Dauven (AB), Thomas Brune (CDA), hij verving de eerder voorgestelde Math.Knubben, Jef Kleijnen (VSP), Hilde Baaij (PGP), Bianca Rooding-Eurlings (VVD) en algemeen directeur Guido Reehuis en Jos Pluijmen, de griffier. Deze vertrouwenscommissie heeft nauw samengewerkt met gouverneur Bovens van de provincie Limburg.

← Vorig bericht

Wethouder onder vuur door legesdebacle Par’Course

Andy & Roy eindigen als elfde tijdens L.V.K.-finale

Volgend bericht →