Datum “sjlagerverkezing” verplaatst

Voorpagina » Nieuws » Datum “sjlagerverkezing” verplaatst

Door de RIVM-maatregelen rond het coronavirus is de ‘sjlagerverkezing 2020’ verplaatst naar een nieuwe datum in 2021. “De presidenten hebben in goed overleg besloten dit evenement te verplaatsten en willen nog niets afgelasten, dat is de laatste optie”, aldus Mathie Broers, president van CV de Boschrave. Dit jaar zou CV De Boschrave uit Houthem in november de organisatie op zich nemen.

Bokkekroed

Nieuwe opzet ‘sjlagerverkezing’
Afgelopen jaar is door alle carnavalsverenigingen uit Valkenburg aan de Geul een nieuwe opzet voor de ‘sjlagerverkezing’ bedacht. Vanaf 2020 gaat dit evenement rouleren tussen de kerkdorpen Schin op Geul, Sibbe, Houthem en Valkenburg-c. Het vernieuwde concept moet het evenement nieuw leven inblazen. Aan de afgelopen edities deden er gemiddeld 5 á 6 deelnemers mee. Met deze nieuwe insteek hopen de verenigingen meer deelnemers te mogen verwelkomen. Hiervoor is onder andere het regelement aangepast waardoor deelnemen makkelijker wordt.

Medio september duidelijkheid
Wat betreft de overige vastelaovesevenementen bekijken de verenigingen medio september wat er aan hand van de maatregelen mogelijk is.  De vier verenigingen willen zich samen inspannen om de ‘vastelaovestraditie’ in 2021 voort te zetten. Ze werken aan een plan B. In welke vorm dit zal gebeuren zal per evenement worden bekeken. “De “Samenwirkende-Limburgse-Vastelaovesvereinige” (SLV) houden ons op de hoogte over alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Zo krijgen we een goed beeld hoe we de vastelaovend in coronatijden zouden kunnen organiseren”, aldus Niels Jacobs, president van CS de Mirlitophile.

Deelnemers van de Sjlagerverkezing worden via TV Valkenburg en social media op de hoogte gehouden.

Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Nieuwe zoektocht naar geld voor onderhoud wegen

Smokey helpt kinderen ziekte even te vergeten

Volgend bericht →