Davy Bardoul is een tafelvoetbaltalent

Voorpagina » Toerisme » Davy Bardoul is een tafelvoetbaltalent

Vlak voor kerst vorig jaar werd de 13-jarige Davy Bardoul uit Berg & Terblijt Nederlands kampioen tafelvoetbal bij de junioren. Voor deze schitterende prestatie, want Davy speelt pas sinds september vorig jaar tafelvoetbal, werd hij maandagmiddag door wethouder sport Remy Meijers gehuldigd op het gemeentehuis. Samen met zijn vader werd hij in de burgemeesterskamer gehuldigd. Hij kreeg een grote bos bloemen, een speldje met de gemeentevlag en en bioscoopkaartjes.
Eerst darts daarna tafelvoetbal
“Ik speelde eerst darts. En langzaam stapte ik over op tafelvoetbal. En dat gaat me goed af”, zegt de zeer bescheiden Davy tegen de wethouder. Davy speelt zo’n anderhalf uur per dag het spelletje. Meestal samen met zijn vader. Die zegt: “Soms speelt hij enkele minuten voordat hij naar school gaat in Meerssen. En in de avonduren ook nog. Soms ook tegen zijn opa”.
Davy viel op tijdens het toernooi waar hij kampioen werd. “Ik wist niet wat ik zag”, aldus zijn vader. “Hij trok met zijn spel en techniek de aandacht van velen op die dag. Er zit talent in hem. Hij beheerst het spelletje goed. Leeftijdsgenoten verliezen meestal tegen Davy”.
Nederlands kampioen
Zondag 22 december 2019 is de 13-jarige Davy Bardoul uit Berg & Terblijt Nederlands Kampioen Tafelvoetbal bij de junioren geworden. In zowel de klasse enkel als dubbel wist hij de titel in de wacht te slepen. In de dubbel speelde hij met de 15-jarige Brabander Wesley de Graaf.
Wereldkampioenschap
Het eerst volgende doel voor Davy is deelname aan het wereldkampioenschap tafelvoetbal. Het toernooi wordt in juni in Nantes (Frankrijk) gehouden.
Lees hier meer over Davy Bardoul.
Foto/video Fons Winteraeken, TV Valkenburg
https://youtu.be/peBSwyNyioc&rel=0

← Vorig bericht

Hommage aan schilder en tekenaar Harrie Bartels

Wie wil een JOP in zijn achtertuin

Volgend bericht →