De A.E.D. kan levens redden door inzet vrijwilligers.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Broekhem » De A.E.D. kan levens redden door inzet vrijwilligers.

Kijk via teletekst ananloog kanaal Tv Valkenburg voor AED in uw buurt of via het kaartje op onze website met de AED locaties!Met behulp van een A.E.D., een defibrillator voor niet-professionals, redde Sven Frederiks vorig weekeinde het leven van een hockeyspeler. Tijdens de wedstrijd van Sjinborn Heren 2 tegen HOD Heren 4 kreeg een speler van de Valkenswaardse club een hartstilstand.

De oplettende Frederiks, die langs de kant stond, reageerde heel snel en rende met de A.E.D. het veld op. Het slachtoffer kreeg een schok met het hartreanimatieapparaat waarna reanimatie nodig was. De speler kwam weer bij kennis. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis Maastricht. Hij is aanspreekbaar en is in stabiele toestand.

Een week daarvoor redde Philippe Tummers het leven van een man aan de Nieuweweg. Ook door de inzet van de A.E.D die achter de receptie bij hotel Tummers hangt. Philippe, aangesloten bij de Sms-dienst nadat hij het E.H.B.O.-diploma gehaald had voor reanimeren van slachtoffers, kreeg een Sms-bericht.

Aan de Nieuweweg had iemand een hartstilstand. Tummers aarzelde geen seconde en rende met het apparaat onder zijn arm het hotel uit op weg naar het slachtoffer en sloot het apparaat aan. Ook de ambulanceverplegers reanimeerden het slachtoffer. Dat mocht helaas niet meer baten.

Op vele plaatsen in deze gemeente hangen A.E.D’s. Voor een uitgebreide lijst van adressen bij u in de buurt kijkt u op teletekst via het analoge kanaal van Tv Valkenburg: TT pagina 898.
Tevens kunt u hier een overzicht vinden in Google Maps: http://www.tvvalkenburg.nl/AED-Locaties.11121.0.html

← Vorig bericht

Uitzending gemist?

Inbrekers onderweg in Valkenburg aan de Geul.

Volgend bericht →