De begraafplaats in Berg en Terblijt roept nog vragen op bij het CDA

Voorpagina » Nieuws » Politiek » De begraafplaats in Berg en Terblijt roept nog vragen op bij het CDA

Onze welgemeende complimenten voor uw werk, maar…..Geacht College,
Het onderwerp “kerkhoven / begraafplaats Berg en Terblijt” heeft in de afgelopen jaren volop in de belangstelling gestaan.
De gemeente heeft gelukkig niet stil gezeten; integendeel: het kerkhof tegenover de kerk in Berg en Terblijt is inmiddels heringericht en er is een nieuw columbarium gebouwd. Bij de officiële opening d.d. 2 mei jl. mocht ondergetekende aanwezig zijn.
Door de opgroeiende dennen aan de kant van de straat wordt de, door velen als ontsierend geziene, bakstenen muur van het columbarium aan het oog onttrokken. Al met al is het heringerichte kerkhof , inclusief het columbarium, zeer mooi geworden en een verrijking voor onze dorpsgemeenschap. Welgemeende complimenten voor Uw werk.
Toch heeft onze fractie, met het oog op de toekomst, nog enige vragen aan U:
Vraag 1:
Er zijn 120 nissen gebouwd, met ruimte voor 2 urnen in elke nis. Dat er twee in plaats van een urn geplaatst kan worden, is nieuw in onze gemeente.
Wat zijn de tarieven in deze situatie?
Hierbij wil onze fractie er op aandringen dat U een tarief per nis gaat vaststellen en niet per urn; dus geen dubbele huur per nis. De kosten van een uitvaart zijn sowieso al hoog voor de mensen.
Vraag 2:
Er komen, volgens de architect nog prachtige afsluitplaten voor de nissen die open en dichtgeschroefd kunnen worden. Welke maatregelen wilt U gaan nemen ter preventie van vandalisme, bv. door middel van onopvallend metselwerk in de nis?
Vraag 3:
Wat is Uw bedoeling met betrekking tot het plaatsen van grafstenen door de mensen op het nieuw ingerichte kerkhof ? De oude grafstenen die er nog zijn, bedekken het hele graf. Wellicht is het aan te bevelen om regels op te stellen waarbij het huidige groene karakter van het kerkhof behouden kan worden.
Wilt U de mensen duidelijkheid verschaffen aangaande de omvang van de te plaatsen grafsteen?
Vraag 4:
Zoals bekend heeft onze fractie middels een motie bereikt, dat het kerkhof naast de kerk in Berg en Terblijt zogenaamd ‘beperkt’ opengesteld is. Tevens hebt U toegezegd dat dit kerkhof binnen afzienbare tijd zal worden heringericht.
Wanneer gaat dit volgens Uw plannen gebeuren?
Wij zien Uw reactie met belangstelling tegemoet.
Namens de CDA-fractie Valkenburg aan de Geul,
Marij Verheggen-Penders,
raadslid.

← Vorig bericht

Er worden vraagtekens geplaatst bij de recente Polfermolen problemen

Doe te voet of per fiets de Valkenburgse Kunstroute

Volgend bericht →