De belevenissen van een jonge Tv Valkenburgreporter

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De belevenissen van een jonge Tv Valkenburgreporter

In de grote perszaal op de kop CaubergHet is heel wat om als jonge verslaggever voor de eerste keer aanwezig te zijn bij de Amstel Gold Race. Niet alleen de wedstrijd is boeiend, maar ook al die journalisten die zich in de perstent op de top van de Cauberg hebben verzameld om daar hun artikel, reportage of verslag te kunnen maken.
Terwijl de eerste uren van de koers voortkabbelen, zetten de journalisten hun laptopjes neer en proberen verbinding te krijgen met internet. Probleem! Die verbinding doet het namelijk niet. Maar niemand maakt zich echter druk en wacht geduldig af. Intussen wordt er een broodje gegeten en wordt er een kop koffie gedronken. Gemeentevoorlichter Vincent van der Stouwe hangt hier en daar wat posters van de gemeente Valkenburg op. Want ook de wereldpers moet aan wellness geloven.
Sommige journalisten zijn echte ‘mannetjes’. Neem nu de verslaggever van het Franse L’Equipe. Die ziet eruit als een echte dandy: lang zwart haar, mooie, polo, vest om de hals geknoopt en onafscheidelijk van zijn peperdure zonnebril (Christian Dior). De Breitling om zijn linkerpols schittert in het zonlicht dat de perstent binnendringt.
De grootste belevenis is echter niet deze flamboyante vakbroeder. Dat is toch echt de sprint die de aanwezigen richting de finish maken, wanneer winnaar Schumacher de streep is gepasseerd. Ruim 300 meter dienen overbrugd te worden, met op dat parcours enkele hindernissen, zoals dranghekken en vervelende beveiligingsagenten. Met kramp in de benen wist uw verslaggever Michael Boogerd te bereiken, die al hijgend zijn jaarlijks terugkerende one-liner verkondigde: “Ik heb gedaan wat ik moest doen.”
Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2007

← Vorig bericht

Gerolsteiner slaat dubbelslag op Cauberg

Jaarlijkse processie door Broekhem Noord

Volgend bericht →