De Bokkemèrt-organisatie stopt ermee. Wat nu?

Voorpagina » Toerisme » De Bokkemèrt-organisatie stopt ermee. Wat nu?

Het gerucht dat de organisatie achter de Bokkemèrt in Valkenburg ermee stopt, is waar. Wethouder Claudia Bisschops maakte het bekend tijdens de E.F.T.R.-commissievergadering op vragen van de Algemeen Belang-fractie. Wiel Kleijnen, bestuurslid van de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion, heeft de laatste jaren de organisatie – samen met vele vrijwilligers – op zich genomen.
Wat nu?
Vrijdagochtend heeft de organisatie achter Santa’s Village op het Th.Dorrenplein te kennen gegeven aan TV Valkenburg dat zij de organisatie van de Bokkemèrt wil overnemen. Leon Rijnders zegt de gemeente van zijn voornemen op de hoogte te hebben gebracht. Rijnders organiseert Santa’s Village samen met Arian Bool.
“De gemeente gaat zich oriënteren wat zij met de Bokkemèrt willen en hoe en wat”, aldus Bisschops in haar korte reactie op de vraag. “Ik kom daar op een later tijdstip op terug”.
Druk bezochte jaarmarkt
De Bokkemèrt wordt al circa 40 jaar georganiseerd aan het begin van de herfstvakantie en wordt door vele tienduizenden bezoekers bezocht. Exacte bezoekerscijfers zijn niet bekend daar het evenement geen entree heft. Organisator Wiel Kleijnen heeft de laatste jaren onder de paraplu van de Stichting Evenementen Valkenburg aan de Geul Promotion deze jaarmarkt georganiseerd. TV Valkenburg heeft de organisator om een reactie gevraagd. Hij zegt desgevraagd dat “de oorzaak gezocht moet worden in de steeds strengere veiligheidseisen die gesteld worden en de steeds hogere organisatiekosten”.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

S.E.C. Dames 1 tijdelijk koploper

Groene basiscursus van I.V.N.

Volgend bericht →