De Boom Van Hoop geeft steun en kracht

Voorpagina » Toerisme » De Boom Van Hoop geeft steun en kracht

Sinds afgelopen zaterdag staat in de hal naar de parkeergarage Aan de Kei in het Valkenburgse centrum een zogenaamde ‘Boom Van Hoop’. Het is een wensboom, een actie voor de inzameling van gelden voor het Koningin Wilhelmina Kankerfonds. De stand wordt dagelijks bemand door vrijwilligers die zich inzetten voor de actie ‘Samenloop voor Hoop’ die in september 2020 gehouden wordt.
De bedoeling van de wensboom is dat U er kaarten in komt hangen. Op deze kaart kunt u een eigen boodschap/wens schrijven. De kaarten zijn bedoeld om iemand te steunen die kanker heeft of heeft gehad. Of om iemand te gedenken die de strijd heeft verloren. Deze actie van de organisatie van de allereerste Samenloop Voor Hoop Valkenburg maakt kanker niet alleen meer zichtbaar, maar ook bespreekbaar. Een wenskaart kost 2 euro, hiermee levert u een bijdrage aan onderzoek en ondersteuning van kankerpatiënten. De boom blijft staan tot en met 1 januari.
Deze actie komt nog een aantal keren terug in 2020. Alle kaarten van deze eerste lichting blijven bewaard en worden telkens weer teruggehangen. De laatste actie is in het weekeinde van De Samenloop Voor Hoop Valkenburg 2020. Dat zal op 19 en 20 september 2020 gaan plaatsvinden in/rondom het centrum van Valkenburg.
Foto Fons Winteraeken, TV Valkenburg

← Vorig bericht

De klusjesman

Proclamatie nieuwe prins Valkenburg tijdens Vastelaovesnach

Volgend bericht →