De Cauberg is de berg der kampioenen

Voorpagina » Toerisme » De Cauberg is de berg der kampioenen

In februari en maart 2020 verzorgt sportfotograaf Tonny Strouken voor de Heuvellandbibliotheken een drietal foto-lezingen over Nederlands meest bekende wielerhelling, de Cauberg in Valkenburg. ‘De berg der kampioenen’, noemt Strouken de bult die, bijvoorbeeld, maar liefst vijf keer scherprechter was in een wereldkampioenschap wielrennen op de weg. Strouken laat tijdens zijn presentatie vele, vaak unieke beelden zien.

Tonny Strouken op zijn Cauberg

Geen enkele helling waar ter wereld was zó vaak scherprechter in wielerwedstrijden van internationale allure als de Cauberg in Valkenburg. Ga maar na: vijf keer finish van het WK wielrennen op de weg (een absoluut record), twee keer aankomst van de Tour de France, zestien keer finish van de Amstel Goldrace, 23 keer NK op de weg voor profs, zes keer aankomst Olympia’s Tour, doortochten van de Vuelta en Tour de France voor vrouwen, Ronde van Nederland, Binck Bank Tour én WK Cyclocross.
De Cauberg liep als een rode draad door de imposante loopbaan van Tonny Strouken. Dat leverde een schat aan historische beelden op, maar ook talloze anekdotes en wetenswaardigheden die Strouken op boeiende wijze gaat vertellen én vertonen in een drietal vestigingen van Heuvellandbibliotheken. Op donderdag 6 februari bijt – uiteraard – de Valkenburgse vestiging van Heuvellandbibliotheken het spits af. Daarna volgen Margraten (6 maart 2020) en Vaals (12 maart 2020).
Aan het bezoeken van de lezingen zijn kosten verbonden. Meer info zie: www.heuvellandbibliotheken.nl

← Vorig bericht

100 Bomen planten aan Betsy Perklaan

J.O.P. aan Burgemeester Henssingel blijft

Volgend bericht →