De eerste Elly Blom Poëzieprijs.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De eerste Elly Blom Poëzieprijs.

Voor de wedstrijd zijn 59 gedichten ingestuurd.Op zaterdag 13 april 2013 zal voor het eerst de Elly Blom Poëzieprijs worden uitgereikt. De prijs is ingesteld als een hommage aan de veelzijdige Valkenburgse kunstenares Elly Vorstermans-Blom (1939-2011). Van oorsprong beeldend kunstenaar heeft zij als organisator, stimulator en publicist een grote bijdrage geleverd aan het culturele leven van Valkenburg aan de Geul.

Daarnaast legde zij zich ook toe op het schrijven van poëzie waarvan een deel is gepubliceerd respectievelijk in de bundels Vergleden Tijd (2010) en Zilvertinten(2011). De organisatie van de prijs is in handen van Cultuurcafé D’n Dwingel met financiële ondersteuning van de Kunst- en Cultuurraad van Valkenburg.

Voor de wedstrijd zijn 59 gedichten ingestuurd door dichters uit Nederland en België. De jury heeft daar een zestiental gedichten van genomineerd en het aan zijn voorzitter, de dichteres Emma Crebolder overgelaten, om daar een drietal prijswinnaars uit te kiezen. Deze ontvangen een oorkonde en bovendien een geldbedrag van € 300 (1e prijs), € 200 (2e prijs) of € 100 (3e prijs).

Voorts had de jury graag een aanmoedigingsprijs toegekend aan een jeugdige inzender tussen 16 en 21 jaar. Helaas zijn geen inzendingen in deze leeftijdscategorie ontvangen. De ingezonden gedichten zullen integraal in een bundel worden gepubliceerd, tezamen met het juryrapport en een korte terugblik op leven en werk van Elly Blom met een herdruk van enkele van haar mooiste gedichten.

Men kan een exemplaar van deze wedstrijdbundel bestellen voor € 15,= incl. verzendkosten op het e-mailadres: info@dendwingel.nl

De officiële proclamatie van de uitslag van de wedstrijd vindt plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op zaterdag 13 april 2013 om 15.00 uur in Museum Land van Valkenburg.

← Vorig bericht

Open container voor J.O.P. geplaatst.

Deze week weer overleggen in de kernen.

Volgend bericht →