De eerste gekozen junior burgemeester van Valkenburg a/d Geul

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De eerste gekozen junior burgemeester van Valkenburg a/d Geul

Jeroen Gerenkens is nieuwe jeugdburgemeesterNa 2 jaar junior burgemeesters van Schin op Geul gehad te hebben is het nu de beurt aan de eerste “gekozen” jeugdburgemeester van Valkenburg aan de Geul 2008. De verkiezing vond plaats in ’t Geboew in Schin op Geul.
Na het aftreden van het vorige college konden de nieuwe partijen zich profileren met hun programma’s om kiezers voor zich te winnen. De Allstars willen de koeien bij de Soesberg weg zodat zij ongestoord konden sleeën in de winter.
De Kinderraod vind schommels op het verhard veldje het belangrijkst. De Struchter Raod wil dat er nieuwe lijnen getrokken werden op het stenen veldje en meer activiteiten en sportclubs voor de jeugd.
De Goede Ideeën Partij (G.I.P.) wil flitspalen op de doorgaande weg en uitbreiding van de 30 km zone. Hierna richtte loco-burgemeester Jef Kleijnen een laatste woordje aan alle kandidaten.
De wethouder drukte hen op het hart dat zij het veel drukker gaan krijgen dan hun voorgangers. Het junior college fungeert voor de gehele gemeente.
Er werd gestemd per computer.
Jeroen Gerenkens kwam tevoorschijn als nieuwe jeugdburgemeester van Valkenburg a/d Geul. Zijn wethouders zijn Gaston Rooding en Elke Bekkers. Zij wordt de eerste vrouwelijke junior wethouder.
Foto’s Hans Zwakenberg, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Raadsconferentie over de centrumplannen

Restant wedstrijd Walram – RKASV

Volgend bericht →