De exploitatie van het station vertoont haarscheurtjes

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De exploitatie van het station vertoont haarscheurtjes

Exploitant, de heer Pellegrom, overweegt het stationconcept deels te laten vallen

Na de afsluiting van het Lego-evenement op het Valkenburgse station moet worden vastgesteld dat in de toekomst een sluitende exploitatie zeer moeilijk, zo niet onmogelijk, gaat worden.

Dit komt o.a. door het indienen van zienswijzen en bezwaren door omwonenden en anderen op de geplaatste tentoonstellingsruimte op het parkeerterrein.

Bovendien stellen de valkenburgse ondernemers dat dit soort evenementen thuishoren in het centrum en afbreuk doen aan het monumentale van het station.

Ook de gemeente Valkenburg, als mede-eigenaar van de Polfermolen, wil voor bepaalde organisaties het vertrekpunt vaststellen als de Polfermolen zoals bv. het fietsweekend en het Nordic Walking evenement, terwijl hiervoor als vertrekpunt het station was vastgesteld.

Exploitant Hr.Pellegrom overweegt daarom het huidige concept van het station deels te wijzigen, de wachtkamer en toiletgroep te sluiten en detailhandel aan te trekken voor het opvullen van de vrijgekomen ruimtes.

In dat geval zal NS een kleine ruimte alsnog als wachtkamer inrichten met toilet onder eigen beheer.

Deze ontwikkeling heeft natuurlijk directe gevolgen voor de werkgelegenheid van 8 medewerkers.

Bovendien is de onderdoorgang in het station nu betrokken in de ontstane problematiek. Deze zou in het Tour de France weekend opengesteld worden voor een snelle aan- en afvoer van aankomende en vertrekkende reizigers. De NS wil nl. een groot aantal treinen inzetten met aankomst in een 10 minuten dienstregeling.

Verder zijn er gesprekken gaande voor openstelling van een loket voor de verkoop van treintickets vanaf medio december en wordt samen met de SP bekeken of een wisselautomaat geplaatst kan worden voor Engelse Ponden.

← Vorig bericht

Electrotour startte en arriveerde in Wereldwielerstad Valkenburg

Verslag Dorpsraadvergadering 12 juni 2006

Volgend bericht →