De "gesjote bok" naar CV de Auw Wiever

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De "gesjote bok" naar CV de Auw Wiever

Minister van Verkeer en Wat-er-staat was de grote afwezige.Tijdens de ceremonie van de sleuteloverdracht in het gemeentehuis werd de “gesjote bok” overhandigd aan de carnavalsvereniging de Auw Wiever Vallekeberg. Voorzitter Els Blom nam het ereteken aan uit handen van Lou Pluymen.
De vrouwelijke carnavalsclub heeft de bok geschoten door “Berpke aan eine naaksje paol te hangen. Diet jaor zaog dat zelfsoet wie ’n galg” zo verwoordde “meister Pluume” het oordeel.
Tijdens de ceremonie zongen de vier wethouders als “Kletsjköp” de sjlager van dit jaar. Opperbok Martin Eurlings haalde zelfs de sjlager van oud-wethouder Lex Stassen nog eens van stal. “Dae ies noe op sjievekansie van de royalties”. Prins Jens en minister Gino kregen een kleine sleutel overhandigd van de nog te bouwen Geulpoort.
Eurlings droeg CV deLuèterklöpperkes op om de poort te bouwen. “Meh waal mèt legosjtein”. Tijdens de speech van opperbok en opperklöpper Eurlings werden zijn woorden met een diapresentatie kracht bijgezet. Een noviteit bij de sleuteloverdracht.
De minister van Verkeer en Wat-er-staat was er op deze zondagochtend niet bij. Hij werd door zijn meester Lou Pluijmen afgemeld. “Hae belde miech vanmörge um 7 oer 11 al op. Of iech häöm wool verontsjöldige”.
Camiel zou de laudatio voor de gesjote bok uitspreken.

Foto’s Loe Geraards, Tv Valkenburg © 2009

← Vorig bericht

Böschule hangen uul op

Optochfoto's kieke ?

Volgend bericht →