De gouden jaren van Heintje

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » De gouden jaren van Heintje

Eind jaren 60, midden in het geweld van de Beatles en de Stones, vertedert een 11-jarig jongetje de harten van miljoenen liefhebbers over de hele wereld met kleine liedjes over Mama en Omaatje Lief. Onder vaderlijke begeleiding van zijn manager wordt Heintje de grootste internationale kindster die ons land heeft voortgebracht. In een extra lange uitzending (40 min.) van het NTR/VPRO-programma Andere Tijden, vol anekdotes en unieke privéfilms, blikken Hein Simons, familie en vrienden terug op de gouden jaren. De uitzending is vanavond om 21.10 uur te zien via NPO2.
Hein Simons vertelt openhartig over zijn gloriejaren en hoeveel geluk hij  had met goede begeleiders. Zijn manager en producent Addy Kleijngeld waakte over het jongetje in de harde wereld van de showbizz als was het zijn zoon.
Jeugdvrienden, moeder Simons, musicus Tonny Eyk en platenbaas Hans van Zeeland maakten de internationale doorbraak van het Limburgse supertalent van dichtbij mee. Ook kindster Wilma Landkroon doet haar verhaal in Andere Tijden. Zij verkocht ook goed als reactie op Heintje maar toch beduidend minder en werd ook minder goed begeleid.
In de oude feestzaal, waar Heintje op een talentenjacht ontdekt werd, lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Op de zolder van jeugdvriend Gerard staat nog een oude bandrecorder waar Heintje zijn repertoire mee oefende en op de zolder van de dochter van Heintjes inmiddels overleden manager liggen nooit vertoonde privéfilmpjes.
Hein Simons verkocht naar eigen zeggen zo’n 60 miljoen platen en is nog steeds ver uit de best verkopende artiest van Nederland. Toch was hij bij de lancering van zijn eerste Nederlandstalige cd in meer dan veertig jaar afgelopen september gespannen. “Mensen wisten niet eens dat ik nog leefde. De verloren zoon komt terug.”
Deze aflevering is eerder uitgezonden op 13 januari 2015.

← Vorig bericht

39ste de Wiegert zaalvoetbaltoernooi

Harde ontploffing in de Grotestraat-centrum

Volgend bericht →