De Grot Geulhemmergroeve en de rotswoningen geopend

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De Grot Geulhemmergroeve en de rotswoningen geopend

en te bezichtigen op beide Kerstdagen

Stichting “De Rotswoning” opent de cultuurhistorische grot en rotswoningen op beide kerstdagen (25 en 26 december) voor het publiek

De grot herbergt onder meer de historische schuilkapel. Deze dateert uit de Franse overheersing en heeft evenals de rotswoningen de status van monument.

Evenals de rotswoningen, en vele muurschilderingen is ook op beide kerstdagen de Oranje-Galerij voor het publiek toegankelijk.

De medaillons van het huis van Oranje in deze gallerij zijn in het begin van de 20ste eeuw gemaakt door beeldhouwer Lamour en kunstschilder Hartigh. Van alle Oranje koningen en koninginnen is een borstportret uit mergel gemaakt.

Dit jaar wordt voor het eerst een carbidlampen tentoonstelling georganiseerd. Een tweetal grote verzamelaars verzorgen deze exclusieve tentoonstelling. Vele unieke carbidlampen, welke zowel boven- als ondergronds in gebruik zijn geweest kunt u bewonderen. Dit alles wordt in een sfeervol ingericht gedeelte van de grot tentoongesteld.

De toegangsprijs bedraagt € 2,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen tot en met 12 jaar. De grot en rotswoningen zijn op beide dagen sfeervol verlicht, o.a. door een lampenkerstboom van 25 meter die boven de ingang is aangebracht. Het bezoekadres is Geulhemmerweg 30 te Berg & Terblijt.

Verdere informatie vindt u op internet www.rotswoning.nl.

Stichting “De Rotswoning”

Jean Conraads

Secretaris / penningmeester

← Vorig bericht

Problemen Openbaar vervoer in Sibbe – IJzeren

Kerstspeurtocht door het Geuldal

Volgend bericht →