De Hoeskamer van Houthem

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Houthem » De Hoeskamer van Houthem

Geopend in de Holle Eik

Op donderdag 15 maart opende wethouder Dauven in gemeenschapshuis de Holle Eik de HuisKamer van Houthem.

Bezoekers kregen die middag niet alleen informatie over de HuisKamer, maar konden ook genieten van ‘leedjes van vreuger’ door de Valkenburgse ‘Oldies’ (Walter Duyzings en Ludo Leurs).

De HuisKamer, opgezet in samenwerking met Zorgcentrum Vroenhof (Zorggroep Cicero) en de dorpsraad Houthem St. Gerlach, is bedoeld voor 55-plussers die elkaar willen ontmoeten in hun eigen dorp.

De HuisKamer is elke donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur geopend. Onder begeleiding van activiteitenmedewerkster Mevr. Waelen van Zorgcentrum Vroenhof kunnen de deelnemers zelf bepalen wat zij die middag gaan doen.

De deelnemers betalen daarvoor een gering bedrag per kwartaal, namelijk € 12,50. Hierbij zijn twee consumpties en een versnapering per bijeenkomst inbegrepen. De eerste twee bijeenkomsten zijn zelfs gratis, om kennis te maken.

Het doel van de HuisKamer is om het sociaal isolement en eenzaamheid van veel ouderen te doorbreken of zelfs te voorkomen. Bij het organiseren van de activiteiten op de donderdagmiddag worden de verenigingen en organisaties uit Houthem St. Gerlach actief betrokken.

Daarnaast worden ouderen ook gestimuleerd om zich als vrijwilliger in te zetten bij het vormgeven en uitvoeren van de activiteiten.

Tjeu Scholtes, locatiemanager van Vroenhof en Dorpsraadvoorzitter Lodewick belichtten hun kant van het ouderworden.

Dit project wordt mede gefinancierd door de Provincie Limburg in het kader van het Leefbaarheidsfonds.

← Vorig bericht

Vragen van fractie Transperant

Constant Online vanaf 20 maart op internet

Volgend bericht →