De "Ingel" op de Kasteelruïne heeft gezelschap gekregen

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De "Ingel" op de Kasteelruïne heeft gezelschap gekregen

Sinds dinsdagmiddag 20 juni 2006 prijkt bovenop de Ruïne een nieuwe bezienswaardigheid die de Tour de France aankondigt. Een dik 3 meter hoge stalen fiets, die geheel verlicht is, prijkt bovenop de hoogste muur van
de overgebleven hoogteburcht.
Maandaglaat in de middag werden de pogingen om het gevaarte op het hoogste punt te krijgen gestaakt vanwege aanhoudend onweer en slagregens.
Jan Odekerken heeft enkele weken aan de fiets gewerkt in zijn werkplaats in de Kerkstraat. De opdrachtgever is de Kasteelstichting en deze fiets is een onderdeel van een competitie tussen alle Toursteden in de Ronde van dit jaar.
Onder het motto “welke stad is de meeste aangeklede Tourstad 2006” probeert Valkenburg mee te dingen naar een prijs. Een ander onderdeel zijn de bloemperken.
Maar ook de Miljoenenlijn die Schin op Geul aan doet. Zij bieden diverse gratis activiteiten aan. Een andere belangrijke troef voor mooiste Tourstad 2006 te worden vormt de Bergse Nachtwacht. De besprekingen lopen nog. Deze week worden ze afgerond. De bedoeling is dat de Nachtwacht tussen het Geulstrand en Oud-Valkenburg geposteerd wordt.

← Vorig bericht

Finish lijn in Vilt gesnoeid

11e Korenwolf wandelevenement in Gulpen

Volgend bericht →