De K.C.R. organiseert Open Monumentendagen

Voorpagina » Nieuws » De K.C.R. organiseert Open Monumentendagen

Op zaterdag 12 september en zondag 13 september kunt u  onder leiding van Yvonne Sintzen om 11.00 uur en om 14.00 uur deelnemen aan een kunstroute vanaf het pleintje van de Gemeentegrot aan de Cauberg.

Gemeentegrot
De kunstroute is een wandeling langs de kunstwerken in de openbare ruimte waarbij u tekst en uitleg krijgt over deze kunstwerken. De kunstroute in de Gemeentegrot vanaf 14.00 uur; is een route in een apart gedeelte van de Gemeentegrot die buiten deze rondleiding niet toegankelijk is. Bij deze speciale tocht krijgt u tekst en uitleg over de kunstwerken die hier van oudsher aanwezig zijn. Op dit moment mogen de groepen in de grot niet groter zijn dan 12 personen en buiten maximaal 10 personen. Daarom is reserveren noodzakelijk. Dit kan per email: secr@kunstencultuurraad.nl tot uiterlijk 7 september.

Huize Boslust
Op beide dagen kunt u eveneens om 11.00 uur onder leiding van historicus Jos Schols deelnemen aan interessante rondleidingen in en rondom het gebouw Huize Boslust aan de Kloosterweg 36 in Broekhem Noord. Schols is de deskundige van de 125-jarige geschiedenis van het Ignatiuscollege/Huize Boslust. Hij vertelt ter plekke aan de bezoekers over de geschiedenis van het gebouw en over de bewoners, die er gedurende de verschillende periodes hebben gewoond, geleefd en gewerkt. U krijgt ook de gelegenheid om “Boslust” onder begeleiding te betreden en de centrale hal en de vroegere eetzaal te bezichtigen. Dit is een unieke kans om er de vroegere sfeer te proeven! De rondleiding duurt ± 45 minuten. Er kunnen maximaal 15 personen per excursie deelnemen, met de aantekening dat de rondleiding minder geschikt is voor de jeugd.Reserveren van deelname is noodzakelijk. Dit kan per email: secr@kunstencultuurraad.nl tot uiterlijk 7 september onder vermelding van aantal en naam van de deelnemers.

Heiligdom St.Gerlach in Houthem
Op beide dagen kunt u ook een bezoek brengen aan het heiligdom St. Gerlachus in Houthem. U bezoekt na een korte introductiefilm de kerk met fraaie fresco’s over het leven van St. Gerlach, de schatkamer met de reconstructie van het hoofd van St. Gerlach, de tentoonstelling die regelmatig wisselt en tenslotte de stiltekapel waar een mooi glasmozaïek te bezichtigen is. Het geheel is vrij te bezichtigen. Er wordt geen entree gevraagd. Een vrije gave voor de instandhouding van het heiligdom wordt op prijs gesteld.
Verder info kunt u ophalen via de site: www.st-gerlach.nl van de parochie St. Gerlach in Houthem of via de telefoon: 06-15304492.

Aanmelden
Voor alle bezoeken aan de Open Monumentendagen dient u zich van te voren aan te melden via de desbetreffende websites.

 

← Vorig bericht

Programma’s vanaf 23 augustus

Weer internet in Schin op Geul

Volgend bericht →