De kernen zijn te onderdanig geweest

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De kernen zijn te onderdanig geweest

In hun relatie tot de gemeenteDeze uitspraak deed wethouder Dauven in Raodskalle waar Jan Martens en Wim Heuts vragen stelden over de vitaliteit en de leefbaarheid van de kernen.
Omtrent de dicussie rond de basisscholen in Vilt en Houthem zal resp. in 2015 en 2012 een discussie gevoerd worden. “Het schoolbestuur zal daarin een besluit over sluiting of openhouden dienen te nemen” aldus wethouder Bert Dauven. Jacques Blom (Transperant) zag meer heil in het samenvoegen van scholen en Jo Simons (PvdA-D66) wilde ook duidelijkheid over dat woordje “circa”. Maar kwaliteit moet worden gegarandeerd bij opheffing. Stella Maris zal onder de huidige omstandigheden nog 8 jaar kunnen worden gehandhaafd.
Dauven is voorstander van een sportcomplex per kern, maar dan wel te gebruiken door alle verenigingen uit die kern. Samengaan van verenigingen zal door de gemeente worden gefaciliteerd. Voor de kernen is een extra bedrag van € 65.000 beschikbaar.
De politie toont aan met cijfers dat er weinig overlast is. Jacques Blom spreekt zelf jongeren aan op hun gedrag, terwijl Jo Simons drugsoverlast signaleert op vaste plekken. Geen aangifte of signalering bij de politie betekent dan “dat er niets aan de hand is”. Voor de “moeilijke” groep van 12 – 18 jarigen zal meer moeten worden georganiseerd zoals fitness, sporten, div. organisaties en jeugdmusicals.

Onduidelijk bleef de uitleg door de wethouder op de vraag van Jo Simons wat het verschil was tussen Dorpsraad en Dorpsoverleg nu de verkiezingen hiervoor in november zijn opgeschort en men een nieuw overlegmodel wil invoeren.

Foto’s Fons Winteraeken, Tv Valkenburg © 2008

← Vorig bericht

Verslag van 25 oktober 2008

Slecht weekend HV Iason

Volgend bericht →