De kinderboekenweek komt eraan

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De kinderboekenweek komt eraan

Gericht op het lezen bij kinderen

Het thema van de Kinderboekenweek 2007 (3 t/m 13 oktober) is: ‘Geheimen in kinderboeken’.

In verhalen vind je veel geheimen en mysteries, maar nog spannender is het om een echte heks te ontmoeten. In de Heuvellandbibliotheken komt de heks Elzaï op woensdag 3 oktober in Margraten, Berg en Terblijt en Gronsveld en op 10 oktober in Vaals, Valkenburg en Eijsden. Zij vertelt over heksengeheimen en met haar glazen bol voorspelt zij de toekomst. Je krijgt ook een waar gebeurd verhaal te horen over de geheime roversbende de Bokkenrijders.

Verder zijn er een geheimzinnige quiz met leuke prijsjes en een schatkist vol boekenraadsels.

In de bibliotheek Valkenburg is er bovendien aandacht voor geheimen in kleding van andere landen. Samen met de Stichting Kumari wordt hier van 1 oktober tot 31 december een tentoonstelling gehouden van Aziatische kleding: ‘Kinderkleding een lust voor het oog’ . Doe mee met de quiz en win een Nepalees t-shirt!. Een modeshow voor en door kinderen is er op woensdag 3 oktober om 15.00 uur en op zaterdag 6 oktober om 12.00 uur.

Op zaterdag 13 oktober vindt om 11.00 uur in de Bibliotheek Valkenburg de prijsuitreiking plaats van de gedichtenwedstrijd waaraan alle basisscholen in Valkenburg hebben deelgenomen.

Kijk voor aanvangstijden en verdere informatie op www.heuvellandbibliotheken.nl.

← Vorig bericht

Motie van wantrouwen ingediend tegen wethouder Kleijnen

ZVV De Kilo 1 maakt droomstart

Volgend bericht →