De Koningin van de Katakomben herrijst binnenkort uit de as

Voorpagina » Toerisme » De Koningin van de Katakomben herrijst binnenkort uit de as

De donateurs die de crowdfundactie van Museum Romeinse Katakomben in samenwerking met Huis voor de Kunsten Limburg, hebben gesteund, hebben mogelijk gemaakt, dat binnenkort de Capella Greca, een van de meest bijzondere plekken in Museum Romeinse Katakomben, in oude glorie hersteld wordt. Deze prachtige ondergrondse kapel, die niet voor niets de bijnaam ‘de koningin van de catacomben’ mag dragen, is dringend aan restauratie toe. Onder andere de Griekse teksten, waaraan de kapel haar naam dankt, waren niet meer leesbaar.
Het oorspronkelijke toegangsgebouw ‘Het Cuypershuis’ en de ‘Januarius-crypte’ konden met behulp van subsidies en fondsen gerealiseerd worden. Voor een groot en complex project als de Capella Greca is dat ontoereikend. De restauratie is nu toch mogelijk gemaakt dankzij donaties van professoren, bedrijven uit de regio, bezoekers, particulieren en fondsen. Alle bijdragen, groot en klein hebben hieraan bijgedragen, samen maken ze de restauratie mogelijk!
De restauratie van diverse ondergrondse ruimtes en objecten is noodzakelijk om het voortbestaan van het Museum Romeinse Katakomben te garanderen. De crowdfunding loopt nog een weken, dus meedoen kan nog!
TV V alkenburg Vandaag besteedde begin juli aandacht aan deze actie. KLIK HIER om het item te zien.
De donatiepagina is te vinden via: www.voordekunst.nl/projecten/5736-capella-greca-in-restauratie-1

← Vorig bericht

Trapveldje omgeploegd

Uw emailadres gehackt? Controleer 't snel

Volgend bericht →