De laatste uren van Sjeng Coenen en Joep Francotte

Voorpagina » Toerisme » De laatste uren van Sjeng Coenen en Joep Francotte

‘In het zicht van de vrijheid’ is de titel van een muziekdramatische productie in het kader van 75 jaar bevrijding van Limburg. Ze is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, dat kort na de oorlog is opgetekend aan de hand van getuigenverklaringen. Het speelt in en rondom Valkenburg en handelt over twee jonge verzetsmensen die kort voor de bevrijding door de Duitsers zijn gefusilleerd. Op de plek van de fusillade op de Cauberg in Valkenburg staat een gedenkteken. Jaarlijks wordt er op 4 mei een oecumenische dienst gehouden.

In het zicht van de vrijheid poster

De muziekdramatische productie ‘In het zicht van de vrijheid’ heeft de vorm van een oratorium, met liederen (aria’s), koren, instrumentale voor- en tussenspelen en verbindende teksten. De teksten van de verteller en de lied-/koorteksten zijn nieuw geschreven. Verder wordt er gebruik gemaakt van bestaande muziek, die speciaal voor deze productie wordt gearrangeerd. De gebruikte muziek is zeer divers: van madrigaal tot chanson en van protestlied tot operakoor.
De productie duurt een uur en twintig minuten. De première is voorzien op 6 september 2019 in het Valkenburgse Openluchttheater, precies 75 jaar na dato. Vervolgvoorstellingen op 7 en 8 september in de Gemeentegrot in Valkenburg, op 13 september op Landgoed Vliek in Meerssen, op 19 september in Openluchttheater Valkenburg, op 20 september op het station van de Z.L.S.M. in Simpelveld  en op 21 september op plein bij Gemeentehuis Vaals.
Klik HIER voor meer informatie uit het programma TV Valkenburg Vandaag over dit oratorium.

← Vorig bericht

Gesneuvelde inwoners Schin op Geul herdacht

SV Geuldal: via fusie naar één nieuw sportpark

Volgend bericht →