De lintjesregen in Valkenburg aan de Geul 2014.

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De lintjesregen in Valkenburg aan de Geul 2014.

Tien inwoners gedecoreerd: negen zijn Lid in de Orde en een inwoner werd geridderd.1. Mariette Cremers Roijen (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Strabeek, 75 jaar
Mariette Cremers Roijen is een zeer actief lid van de Seniorenraad. Zij was één van de drijvende krachten achter het Alzheimer Café in Vroenhof. Ook voor VIA Valkenburg, het informatie- en adviespunt voor ouderen in de bibliotheek aan het Berkelplein, heeft zij stevig aan de kar getrokken. De filmmiddagen voor met name senioren in de Stationnerie zijn bijna ieder maand uitverkocht. Weer zo’n succesvol initiatief van de Seniorenraad, waarbij Mariette aan de wieg heeft gestaan.
2. Jüng Essers, (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Berg en Terblijt, 70 jaar
Jüng Essers is een verenigingsman in hart en nieren. Hij is meer dan 60 jaar lid van harmonie Concordia in Berg en Terblijt. Een volledige beschrijving van al zijn verdiensten is volgens het bestuur van deze harmonie niet te geven. Daarvoor is Jüng te actief en zijn zijn verdiensten te talrijk. Jüng is in het gelukkige bezit van twee gouden handjes. Hij is een manusje van alles. Jüng is de initiatiefnemer van de herbouw van de waterput in Berg. Door hem is er nu weer een mooie ontmoetingsplaats. Jaarlijks vindt hier het Putfeest plaats voor jong en oud. Door de inzet van Jüng genieten alle inwoners van Berg van dit mooie resultaat!
3. Phily Geraards – Slenter (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Valkenburg, 53 jaar
Phily heeft als ambassadrice voor Valkenburg en Nederland acht keer deelgenomen aan de World Transplant Games. Dat zijn Olympische Spelen voor mensen met een orgaantransplantatie. Zij behaald maar liefst zes gouden, acht zilveren en twaalf bronzen medailles. Onder andere voor volleybal, kogelstoten, discuswerpen, badminton en tafeltennis. Ook het lokale verenigingsleven kan van Phily’s talenten profiteren. Zij is als vrijwilligster zeer actief bij volleybalclub Six Up Eagles Combinatie en handbalvereniging IASON. Zij is als burenhulp een luisterend oor voor vele ouderen in Valkenburg en als overblijfmoeder al meer dan 20 jaar actief op de basisschool de Plenkert.
4. Leo Kerckhoffs (Ridder in de Orde van Oranje Nassau) Berg en Terblijt, 65 jaar
Leon Kerckhoffs is jarenlang actief geweest met bestuurlijke functies binnen het onderwijs en vakbondswerk. Hij was en is steeds op zoek naar vernieuwing en leiderschap gericht op het onderwijs, de jeugd en cultuur. Leo Kerckhoffs is al geruime tijd voorzitter van de Stichting Heuvellandbibliotheken. Voor medewerkers en bestuursleden is hij een zeer actief, betrouwbaar en betrokken bestuurder.
5. Mathieu Laheij (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Houthem, 67 jaar
De oudste vereniging van Houthem, zangvereniging Orphée, bestaat dit jaar 150 jaar. Door toedoen van voorzitter Mathieu Laheij, staat dit gemengd koor midden tussen de andere verenigingen in Houthem. Mathieu wordt gekenmerkt als belangstellend, genereus en helpend waar hij kan. Voor iedereen die problemen heef met de computer, internet of email staat Mathieu klaar om een helpende hand toe te steken. Hij is ambassadeur van Seniorenweb.nl. Tenslotte is Mathieu wekelijks actief als gastheer in het Heiligdom van St. Gerlach. Als bestuurslid heeft hij heeft er mede voor gezorgd dat de prachtige restauratie van de St. Gerlachuskerk financieel mogelijk werd.
6. Frans Lussenburg (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Schin op Geul, 68 jaar
Sinds 2003 is Frans Lussenburg nauw betrokken bij het bestuur van de parochie Heilige Mauritius in Schin op Geul. Momenteel als kerkmeester. Hij is niet alleen bestuurslid, hij steekt ook geregeld zelf de handen uit de mouwen bij het onderhoud van de kerk. Zijn inzet is tomeloos. Hij stimuleert daarmee ook andere vrijwilligers. Klusjesman Frans zet zich ook met veel enthousiasme in voor het onderhoud van gemeenschapshuis ’t Geboew in Schin op Geul. Bij fanfare St. Cornelius heeft hij zich jarenlang ingezet voor de jeugd. Mede daardoor is deze fanfare niet meer weg te denken uit het sociale leven van Schin op Geul én anno nu nog steeds springlevend!
7. Jan Prevoo (Lid in de Orde van Oranje Nassau), Valkenburg, 59 jaar
Als zevenjarig jongetje werd Jan Prevoo geïnstalleerd als welp van de St. Franciscusgroep Valkenburg. Door de scouting kwam hij ook als dertienjarige bij de jeugdbrandweer van Valkenburg terecht. Jan is dertig jaar actief als bestuurslid van de Stichting Jeugdbeweging Valkenburg. Daarnaast is hij tientallen jaren nauw betrokken bij de Koninklijke Vereniging Walram’s Genootschap. Door zijn enthousiasme en geestdrift is in 2002 aan het Genootschap een jeugdharmonie toegevoegd. De muzikale kweekvijver van jong talent voor het grote harmoniekorps. Met zijn tomeloze inzet voor de jeugd van Valkenburg is hij een voorbeeld voor velen.
8. Hélène Stohr – Hoenjet (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Valkenburg, 66 jaar
Hélène Stohr – Hoenjet is secretaris van de verenigingen Niks aan de Hand en Mergel.nu. Zij vervult deze taken met grote inzet. Zij is hierin zeer punctueel. Als webmaster is ze verantwoordelijk voor de websites van deze beide verenigingen. Bij het Openluchttheater maakt zij deel uit van de grote vrijwilligersgroep. Onder andere als gastvrouw en webmaster. Bij Kunstkring Henri Jonas zorg zij er voor, dat de pers steeds keurig voorzien wordt van informatie over de vele activiteiten die deze vereniging in Valkenburg organiseert.
9. Hub Stohr (Lid in de Orde van Oranje Nassau) Valkenburg, 70 jaar
Hub Stohr is net als zijn echtgenote een echte bezige bij. Al meer dan dertig jaar is deze oud-vakdocent Aardrijkskunde lid van het Stichtingsbestuur van de Jeugdbeweging Valkenburg. Mede door zijn inzet voor Niks aan de Hand kan deze vereniging de rol van kritische partner voor de kern Valkenburg vervullen. Hub zet zich vol passie in als voorzitter van het Openluchttheater. Samen met andere bestuursleden zorgt hij er voor dat dit bijna 100 jaar oude unieke natuurtheater en cultuurpodium in de landelijke theaterwereld op de kaart word gezet.
10. Winand Vandeweijer (lid in de Orde van Oranje Nassau) Valkenburg, 78 jaar
De Lourdesgrot is een unieke plek in het hartje van Valkenburg. Een stilteplek. Een oase van rust. Dat is mede te danken aan de technische expertise van Winand Vandeweijer. Hij was tevens jarenlang als kerkmeester verantwoordelijk voor het technisch onderhoud van de monumentale Nicolaas- en Barbarakerk. In de Seniorenraad en de WMO raad heeft hij niet alleen zijn diensten bewezen voor de gemeente, maar vooral voor oudere en hulpbehoevende mensen. Als lid van de adviescommissie Hart van Valkenburg is hij zeer waardevol bij de herinrichting en revitalisering van het centrum van onze Geulstad. Mede dankzij Winand is Valkenburg binnenkort helemaal klaar voor de toekomst!

← Vorig bericht

Primeur in Limburg: Facebook Citybattle Venray en Valkenburg.

Ook zorgvrijwilliger worden?

Volgend bericht →