De Nacht voor de Tour: Grandioos muziekfeest op kop Cauberg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Valkenburg Centrum » De Nacht voor de Tour: Grandioos muziekfeest op kop Cauberg

De aankomst van de Tour de France op 4 juli en het Europees Kampioenschap Wielrennen op 12 t/m 16 juli zijn unieke gebeurtenissen! Voor haar inwoners en de vele wielertoeristen wil de gemeente Valkenburg aan de Geul deze gebeurtenissen niet onopgemerkt voorbij laten gaan en daarom vinden er voorafgaand aan de aankomst van de Tour de France en het EK in Valkenburg verschillende side events plaats. Een voorbeeld hiervan is een grandioos muziekfeest dat onderdeel uitmaakt van ?De Nacht voor de Tour?. Voordat de Tour de France op dinsdag 4 juli in Valkenburg aan de Geul aankomt, zal aan de vooravond dit muziekspektakel plaatsvinden met diverse bekende Nederlandse artiesten en bands. Het grandioze muziekfeest vindt plaats in het Kuurpark op de kop van de Cauberg in Valkenburg aan de Geul en begint om 20.00 uur. Het muziekfeest is voor iedereen gratis toegankelijk.
Het Muziekfeest duurt tot middernacht.
Guus Sjmeets, de schrijver en zanger van het Tourlied Aujourd’hui le Tour de France arivee a Fauquemont, bijt het spits af gevolgd door Benny Shallow en Kellie de Moor. Vervolgens zal de Big Band Time Out een optreden verzorgen. Een voltallige crew van 25 muzikanten mag je met recht een BIG band noemen. Big Band Time Out staat onder de muzikale leiding van Eric (ex Volumia!) van Oppen. Ook Rene Schuman & Angel Eye hebben een groot aandeel in het spetterende Muziekfeest. Mr. & Mrs. Rock ’n Roll, René Shuman & Angel-Eye componeerden speciaal voor het wielergevoel en de Tour de France 2006 dè superknaller “MAGIC RIDE”.
De hit Magic Ride is nog maar pas uit en komt nu in de MegaTop 100 binnen op nummer 56! Het nummer slaat goed aan bij een breed publiek: van de muziekliefhebber tot de professionele sportman. Een unieke insteek van deze knallende popsong die door de organisatie van de Tour de France is uitgeroepen tot officiële Toursound 2006. Niemand minder dan Bernard Hinault heeft het eerste exemplaar van deze single uitgereikt. Hinault wenst René & Angel-Eye een Magic Ride in de nationale hitparade toe! Kijk voor het laatste nieuws over Magic Ride op www.magicride.nl !
Michael Boogerd verheugt zich op Tourfeest Valkenburg
De Tour de France komt steeds dichterbij. De etappe naar Valkenburg werpt zijn schaduwen vooruit. Zelfs Michael Boogerd is nu al gefixeerd op dinsdag 4 juli. En dat wil wat zeggen. Geen enkele renner ter wereld presteerde de afgelopen tien jaar met de regelmaat van een klok beter dan Boogerd op Limburgse bodem. Of het nu de Amstel Gold Race, wereldkampioenschap, Ronde van Nederland of nationaal kampioenschap betreft. Als er in het land van bronsgroen eikenhout gekoerst wordt, behoort het Nederlandse wieleridool gegarandeerd tot de uitblinkers en smaakmakers. De derde Touretappe tussen het Luxemburgse Esch-sur-Alzette en Valkenburg heeft Boogerd al geruime tijd geleden rood onderstreept. Dat zegt genoeg.
,,Nu al kijk ik reikhalzend uit naar de etappe naar Valkenburg. Een gigantische dag, natuurlijk. Het wordt één grote happening. Maar het gaat heel moeilijk worden. Een Touretappe is geen Amstel Gold Race. In de Tour de France gelden andere wetten. De Tour is niet te vergelijken met een ééndagskoers,? zegt Michael Boogerd. Bezoek de toursite van de gemeente Valkenburg voor het volledige interview.
Afzegging Disabled Cycling Valkenburg 8 en 9 juli 2006
De organisatie van de Europacup race Disabled Cyling Valkenburg heeft in goed overleg met het Internationaal Paralympisch Committee IPC en op advies van IPC Vicechairman Alfred Kaiblinger besloten de race op 8 en 9 juli 2006 niet door te laten gaan. Het aantal aanmeldingen van topsporters uit Europa is niet groot genoeg om een volwaardige spetterende race te kunnen garanderen. In enkele categorieën zijn maar 2 tot 3 aanmeldingen binnengekomen.
Redenen hiervoor zijn onder andere de finale van het WK voetbal op 9 juli en het feit dat renners de felbegeerde ranking points van de Europacup al ergens anders hebben verdiend.
De organisatie en het IPC zijn overeengekomen om in mei 2007 een nieuwe start te maken met Disabled Cyling Valkenburg.

← Vorig bericht

Priscilla Amory haalt brons op laatste seizoenstoernooi

Eindstand Valkenburgse dartcompetitie en darttoernooi “Valkenburgs Gesloten”

Volgend bericht →