De Nationale Museumweek gaat van start

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » De Nationale Museumweek gaat van start

Van 18 tot en met 26 april staat heel Nederland in het teken van onze musea, onze kunst en ons erfgoed door ‘Ons échte goud’.
Een week voorafgaand aan de Nationale Museumweek start de landelijke publiciteit. Met name via TV en Social Media zal Nederland nieuwsgierig gemaakt worden naar wat er gaat gebeuren tijdens de eerste Nationale Museumweek. Op publieke en commerciële zenders is voorafgaand aan de week op primetime een commercial te zien. Een langere versie ervan is hieronder al te bekijken en ook rechtenvrij te gebruiken. De commercial verwijst naar de responsive website waarop naast nieuws en achtergronden zo’n 300 musea hun eigen pagina hebben. Met daarop hun ‘eigen échte goud’ en informatie over tentoonstellingen en speciale activiteiten.
Dagelijks, een hele week lang, zal Nederland verrast worden door nieuwe onthullingen van regionaal bekende kunstobjecten. Eén week lang toont elk museum een deel van ons aller overweldigende, culturele rijkdom. Een enorm kapitaal dat van alle Nederlanders is. Heel Nederland zal daarom de Nationale Museumweek beleven en meemaken door verrassende initiatieven, binnen en buiten de muren van het museum.
Zeven museumschatten zullen tijdens de Nationale Museumweek, buiten de muren van zeven musea, op spectaculaire wijze worden belicht om zo heel Nederland kennis te laten nemen van ons verborgen ‘échte goud’. Regionaal verspreid organiseren we zeven grote live-events die prikkelen en nieuwsgierig maken en zo aandacht vragen voor de verhalen, de geschiedenis en de belangrijke lessen die ons die museumschatten verschaffen. Per dag maken we een nieuwe locatie en een nieuw object bekend.
Iedereen zal worden opgeroepen om massaal met haar favoriete “Gouden” museumschat op de foto te gaan. Dat kan via Instagram, Twitter of Facebook met de hashtags #museumweekNL en #OnsEchteGoud. Creëer een eigen social media happening! Iedere dag verloten wij onder de allerleukste inzendingen een aantal Museumkaarten.
Volg ons op Facebook, Twitter, Instagram en op www.nationalemuseumweek.nl voor meer informatie.

← Vorig bericht

Bleke schubwortel terug in Zuid-Limburg

Start nieuw consumentenprogramma 'Koopkracht'

Volgend bericht →