De resultaten bezoeken in kernen: Van picknicktafel tot putdeksel

Voorpagina » Toerisme » De resultaten bezoeken in kernen: Van picknicktafel tot putdeksel
Wethouder Carlo Vankan (AB/Fysiek Domein) heeft afgelopen najaar de kernen Houthem, Sibbe, Vilt, Berg, Terblijt en Geulhem bezocht. Deze ‘kernrondjes’ zijn bedoeld om samen met inwoners mogelijke ontwikkelingen of ideeën in het fysieke domein in kaart te brengen.
Hier een greep uit opbrengsten van de kernrondjes:
Voorstel plaatsen picknicktafel langs wandelroute (Sibbe);
Voorstel plaatsen extra prullenbakken (Houthem);
Voorstel éénrichtingsverkeer (Houthem);
Voorstel aanpassen openbare verlichting (Houthem en Sibbe);
Terugplaatsen putdeksels (Berg);
Herstel loszittende stoeptegels (Sibbe);
Aanpassen verkeersbebording (Vilt);
Ideeën vergroten parkeerplaats (Berg).
“het voorstel voor het plaatsen van extra prullenbakken in Houthem is meteen in uitvoering gebracht”, zegt Vankan. “Ideeën zoals het vergroten van de parkeerplaats worden onderzocht of die binnen de bestaande budgetten en wettelijke regelgeving gerealiseerd kunnen worden”.
Wethouder Vankan kijkt tevreden terug op de resultaten van de Kernrondjes. “De bewoners komen met goede ideeën en voorstellen. Sommige kunnen snel worden aangepakt, andere zaken zijn complexer. Wanneer we niet (helemaal) aan de wensen van de bewoners tegemoet kunnen komen. zorgt uitleg hierover er voor dat daar dan begrip bij de bewoners ontstaat”.
De wethouder onderstreept dat inwoners met meldingen niet hoeven te wachten totdat de kernrondjes worden gemaakt. Veel meldingen, zoals zwerfvuil, kapotte lantaarnpalen en verdwenen putdeksels kunnen telefonisch worden gemeld bij het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 14 043 of via de handige ‘MijnGemeente’-app.
In het voorjaar van 2017 brengt de wethouder een bezoek aan de overige kernen in Valkenburg aan de Geul. Meer hierover leest u op deze website.
Foto TV Valkenburg © 2016
← Vorig bericht

Midwinteravond van IVN Valkenburg

Dit jaar weer geen witte Kerstmis

Volgend bericht →