De Sjaasbergergank naar de Kluis op de Sjaasberg

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Walem » De Sjaasbergergank naar de Kluis op de Sjaasberg

Een jaarlijkse bedevaart met gebed, zang, dans en spelenOp zondag 25 juni 2006 vindt op de Sjaasberg bij Walem de traditionele.”Sjaasbergergank” plaats.
Deze “Baevaartszóndeg” oftewel “De Leijenaardskermes” (in de streektaal) wordt om 10.00 uur begonnen met een Plechtige Eucharistieviering in de openlucht bij de Kluis. ’t Is een Dialectmis waarin de Pastoor van de Mauritiusparochie te Schin op Geul, de Z.E. Heer J. Cuypers voorgaat. Het Mannenkoor’ Inter Nos ‘ uit Scin op Geul verzorgt o.l. v. van de Heer Leo van Weersch de Misgezangen. De Nobele Schutterijen van Valkenburg houden daarbij de Erewacht en openen na die viering de kermis met kamerschoten.
De buurtvereniging “Walem” en de Stichting Sjaasbergergank organiseren in nauwe samenwerking deze atractieve fancy-fair. Er is vermaak voor jong en oud;’n tent met beeldende kunst, uitstekend verzorgde hapjes en dranken, springkussen, spelletjestent, ’t jaarlijkse “Hieremiete-sjeetkónkoer” en een Natuurmonumenten. Bij het “Rad van Avontuur” kan iedereen naar hartelust zijn geluk beproeven. De schitterende prijzen werden wederom door plaatselijke ondernemers gul beschikbaar gesteld. De muziek van de Heer Rinus Hermsen zorgt voor een bruisende feeststemming. Consumptie-bon op dit festijn is “’t Hieremietsje” a € 1,10 per stuk !
Vanaf 9.00 uur rijdt een door de fa. Haagmans beschikbaar gesteld busje naar het Sjaasbergerbos. Het vertrekpunt uit Valkenburg is de hoek Oosterweg/ Steenstraat.. De busrit kost 1 euro per enkele rit. Bij het bos is ruim parkeergelegenheid. Let wel op de gewijzigde verkeerssituatie: éénrichtingsverkeer vanaf Walem op de Kleine Weg en op de Molenwegl Groeneweg; terug naar de Goudsberg.
De Kluis kan na de H.Mis bezichtigd worden tot 17.00 uur.
De opbrengst van dit feest komt geheel ten goede aan het onderhoud van de Kluis, Driebeeldjes, Kruisweg en St.Jansbos-kapel te Oud-Valkenburg. Andere kleine religieuze monumenten in de Gemeente kunnen eveneens in aanmerking komen voor een subsidie uit dit onderhoudsfonds. Zo werd het vorig jaar het veldkruis aan de Oud-Valkenburgerweg te Oud-Valkenburg door de Stichting Sjaasbergergank na vernieling gerestaureerd en herplaatst.

← Vorig bericht

Het Streekmuseum haakt in op de Tour de France

Electrotour startte en arriveerde in Wereldwielerstad Valkenburg

Volgend bericht →