De Waaaaauw – faktor ontbreekt

Voorpagina » Nieuws » Regio's » Berg en Terblijt » De Waaaaauw – faktor ontbreekt

In het Centrum plan van ValkenburgMet deze uitspraak maakte Emile Weekers, raadslid van Transperant, duidelijk hoe hij denkt over het Centrum plan. Het is een verkeerde aanpak van het College door er een bouwkundig project van te maken, een hotel in de “kuil”, terwijl een economisch over-all plan uit de kast moet rollen met een nieuw jasje voor het centrum.
Nico Huntjens was het met hem eens.
Ook hij vond de presentatie van een totaalplan veel beter zonder er stukjes uit te lichten. “Waarom niet eerst ideeën vragen aan de inwoners. Nu krijgen plannenmakers opdrachten, die steeds weer bijgesteld moeten worden. Dat kost handenvol geld aan de inwoners. Waarom niet de vraag stellen: Als er wat moet gebeuren in Valkenburg, wat moet er dan gaan gebeuren?”
Jacques America, als bewoner van de Gosewijnstraat, gelooft niet dat de investeerders al staan te trappelen voor de bouw van een hotel. “de Horeca in Valkenburg heeft daar geen behoefte aan. Hiermee verdwijnt de laatste groene plek uit het Centrum en is de gehele vrije doorkijk weg. Eerst de Geul vrijmaken en nu weer verstoppen”. Met aanwoners werden 2500 handtekeningen opgehaald tegen de plannen.
Dit alles kwam ter sprake in het programma Raodskalle olv Jan Martens en Wim Heuts over de veranderingen in het Centrum. U kunt nog iedere dag deze week kennis nemen van alles wat daar door de heren ge- en besproken werd om 19.00 en 23.00 uur in het Open Podium op deze TV zender.

← Vorig bericht

Uitslagen en verslagen van zaterdag 20 sept.

Nieuwe treinstellen op Heuvellandlijn

Volgend bericht →

Plaats een reactie