De Waterrat wordt in Schin op Geul weer uit de Geul gehaald

Voorpagina » Nieuws » Cultuur » De Waterrat wordt in Schin op Geul weer uit de Geul gehaald

En daarmee start het nieuwe seizoen van de carnavalsvereniging

Elk jaar zo rond de elfde van de elfde begint het hart van menig carnavalist sneller te kloppen. Zo ook in Schin op Geul, in Carnavalstijd beter bekend als het ‘Waterratteriek’

Op zaterdagavond 18 november as. begint hier het nieuwe seizoen. Net als vorig jaar zal een bonte stoet onder begeleiding van ‘Akseptabel Gesjravel’ door het dorp trekken.

In elk café zal Prins Roger I -samen met het Jeugdprinsenpaar, de Raad van Elf en de Oud-Prinsen- een openingshandeling verrichten, waarbij de kastelein een Carnavalssymbool krijgt aangeboden.

De tocht begint om 19.00 uur in Strucht en eindigt na middernacht op de Kerkplein. Onderweg wordt de Geulbrug aan de Tolhuisstraat gepasseerd waar om circa 21.20 uur de traditionele openingsceremonie plaatsvindt, tw. de ludieke overdracht van de “Waterrat”. Dit symbool van het Schinse carnaval wordt ieder jaar op carnavalsdinsdag onder grote publieke belangstelling te water gelaten ter afsluiting van het carnavalsseizoen. Bij de opening van het nieuwe seizoen moet deze “rat” dus weer uit de Geul worden gehaald.

Eenieder is van harte welkom!

← Vorig bericht

Overpeinzingen van de fractie SP

Wandelen met de Stichting Limburgs Landschap

Volgend bericht →