"Deel klachten zijn moeilijk oplosbaar", zegt boa

Voorpagina » Toerisme » "Deel klachten zijn moeilijk oplosbaar", zegt boa

Het spreekuur van de wijkboa Jens Jongen afgelopen dinsdag is bezocht door vijf bewoners van Schin op Geul. Er werden klachten over hondenpoep ingebracht terwijl een hondenuitlaatplek voor Schin op Geul door de gemeente is afgewezen omdat dit geen prioriteit heeft. Ook werd gevraagd naar een parkeerverbod bij de wegversmalling aan de Breeweg. “70% van de vragen/opmerkingen zijn serieuze vragen”, aldus Jongen. De rest rangschikt hij onder klachten, die moeilijk oplosbaar zijn. Hij zal nooit zeggen dat alle problemen oplosbaar zijn, wat hij wel doet is de problemen doorgeven aan de bevoegde instanties en bespreken met andere Boa’s uit diverse kernen. En vooral op korte termijn mensen antwoord geven op hun vragen.
Verkeerd beeld van een Boa
Een Boa is geen politie. Diverse politietaken mag hij niet uitvoeren, alleen onder begeleiding. Jongen mag wel handhaven en gaat vooral met mensen in gesprek om zaken op te lossen of te verbeteren. En juist dat was hetgene wat hem tijdens de politieopleiding zo aantrok waardoor hij terugschakelde naar een andere kant. Hij voelt zich daardoor beslist geen tweederangs politie-ambtenaar. De samenwerking met de politiecollega’s van Valkenburg vindt hij prima en ook ondersteunend in zijn werk.
Aanspreekpunt
Jongen is momenteel als Boa het aanspreekpunt voor alle inwoners van de kern Schin op Geul. Maandelijks kunnen zij bij hem terecht met problemen over leefbaarheid en veiligheid.
Dit zijn de data voor de rest van het jaar:
Dinsdag 27 augustus -14.00 tot 15.00 uur;
Dinsdag 24 september – 14.00 tot 15.00 uur;
Dinsdag 22 oktober – 14.00 tot 15.00 uur;
Dinsdag 19 november – 14.00 tot 15.00 uur;
Dinsdag 17 december 2019 – 14.00 tot 15.00 uur.
Iedereen is van harte welkom.
Archieffoto TV Valkenburg

← Vorig bericht

Zware mishandeling in Wilhelminalaan

Geen treinen tijdens werkzaamheden aan station Heerlen

Volgend bericht →