Geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg aan de Geul?

Voorpagina » Toerisme » Geen nieuwe burgemeester voor Valkenburg aan de Geul?

Zoals TV Valkenburg al eerder meldde heeft Gouverneur Theo Bovens besloten de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voor Valkenburg aan de Geul tijdelijk op de schorten. Voor twee maanden. Valkenburg aan de Geul gaat samen met de gemeente Meerssen verkennen hoe het bestuurlijk landschap het beste kan worden ingevuld. De provincie heeft daarbij de regie en geeft ondersteuning.
De gemeente Maastricht sluit zich hierbij nu aan.
Maastricht wil dan wel dat alle opties worden onderzocht. Zij noemt daarbij een gedegen analyse van alle mogelijke samenwerkingspartners en samenwerkingsvormen, zonder dat daarbij opties op voorhand worden uitgesloten.
Als centrale onderzoeksthema’s noemt Maastricht: bestuurlijke en ambtelijke slagkracht, kwaliteit en kostprijs van gemeentelijke dienstverlening en maatschappelijk draagvlak. Wat dit laatste betreft wil Maastricht een brede maatschappelijke consultatie onder inwoners, verenigingen, bedrijven instellingen enzovoort binnen de betrokken gemeenten, bijvoorbeeld in de vorm van een enquête.
In een interview voor Falcon Radio zaterdag 3 september gaf Math Knubben, voorzitter van de CDA-gemeenteraadsfractie, aan dat de Gouverneur tot het tijdelijk opschorten van de benoeming van een burgemeester heeft besloten om de sollicitanten inzicht te geven in de toekomstige bestuurlijke situatie.
Kijkend naar de punten die Maastricht gaat inbrengen is het nog maar de vraag of het door de Gouverneur gewenste inzicht binnen twee maanden geformuleerd kan worden. Gaat het “tijdelijk geen nieuwe burgemeester” over in “definitief geen nieuwe burgemeester” meer voor Valkenburg aan de Geul?
In de tussentijd blijft Martin Eurlings waarnemend burgemeester voor de gemeente Valkenburg aan de Geul.

← Vorig bericht

Meerssen houdt vergadering over samenwerking

Hockeycompetitie start voor VHV Sjinborn

Volgend bericht →