Demonstratie tegen onnodig motorlawaai

Voorpagina » Nieuws » Demonstratie tegen onnodig motorlawaai

In Vaals hebben tientallen mensen zondag 30 april gedemonstreerd tegen onnodig motorlawaai. Er waren groepen uit Nederland, Duitsland en België bijeengekomen op het Drielandenpunt. Het onnodige motorlawaai speelt ook in Valkenburg aan de Geul.

Naast het afsluiten van wegen willen de belangengroepen ook dat er Europese regels komen waardoor motoren niet méér geluid mogen maken dan een auto. Daarnaast wil de organisatie een verbod op illegale luidruchtige uitlaten en meer handhaving van politie op geluidsoverlast.

Kwaliteitstoerisme

“Er moet een ander soort toerist naar het Heuvelland worden aangetrokken om de overlast door verkeer te beperken”. Dat zegt Paul Merk van ‘Bewonersplatform Lijn 50 verkeersveiligheid’ in het praatprogramma Uitgelicht Heuvelland. “Maar economische belangen mogen niet uitgevlakt worden. Er moet meer ingezet worden op kwaliteit”, is zijn visie. Op dit moment ondervindt het Heuvelland met name veel overlast van de zogenaamde ‘funtoeristen’; dagjesmensen die met hun renfiets of motor door het Heuvelland rijden of deelnemers aan een autorally. Zij zorgen voor verkeerslawaai, stank en trillingen. Merk ziet liever “kwaliteitstoeristen” die voor de kernwaarden van Zuid-Limburg zoals rust, natuur en landschap komen.

Foto Heuvelland Vandaag

← Vorig bericht

Gravel Fondo Limburg gewonnen door veldrijder Timo Kielich

Oude gedenkplaat Irene-Emma-Elisabeth-kerk gevonden

Volgend bericht →