Den Drieschloop wordt eerste hardloopwedstrijd van Limburg

|
, , ,

Zondag 6 september zal na een lange periode het eerste hardloopevenement van Limburg worden georganiseerd in Valkenburg aan de Geul met in achtneming van alle coronamaatregelen. Dan wordt 9de editie van de Den Driesch Loop gelopen. De start is op het Walramplein vanaf 10:00 uur.

Den Drieschloop

Coronamaatregelen
Elke deelnemer zal getemperatuurd worden, pas dan mogen ze in het startvak gaan klaarstaan en deelnemen aan de wedstrijd. Er mogen maximaal 200 deelnemers per startgroep tegelijk starten. Ook alle deelnemers moeten zich online aanmelden voor het evenement en kan er op de dag zelf niet meer worden ingeschreven. De deelnemers kunnen kiezen tussen de 5 km, 10 km, 10 mijl en halve marathon.

Internationale deelname
Naast lokale toppers staat ook Belgisch Kampioen Marathon (Gerd Devos) aan de start van de halve marathon bij de Den Driesch Loop. Hij en ook andere Belgische topatleten komen naar Valkenburg om hun eerste wedstrijd sinds een lange tijd te kunnen lopen. In België zijn nog maar een handjevol wedstrijden die lokaal mogen worden georganiseerd.

Kidsrun Den Driesch Loop
De kidsrun waar eerdere jaren meer dan 100 kinderen aan deelnamen zal dit jaar niet op het programma staan. Tijdens de kidsrun waren altijd veel ouders, vrienden, opa’s en oma’s langs het parcours te vinden. Dit zou in deze coronatijd niet verantwoord zijn. Hopelijk kan deze het volgend jaar wel weer worden georganiseerd.

Foto organisatie

← Vorig bericht

Sportcafé Polfermolen verhuist naar Par’Course

Jimmy Duchateau vanavond in Openluchttheater

Volgend bericht →