Den Drieschloop onder ideale weersomstandigheden

Voorpagina » Toerisme » Den Drieschloop onder ideale weersomstandigheden

Afgelopen zondag vond de zesde editie van de Den Drieschloop plaats, georganiseerd door My Time Sports Events van Luciën Thijssen. Lopers van diverse atletiekclubs uit de regio maar ook uit andere delen van ons land, hadden deze loop opgenomen in hun trainingsprogramma. Deze keer stond de loop ook nog eens in het teken van een inzamelingsactie voor het Upendo’s Children Center in Kenia.
Onder grote belangstelling bij de start maar ook langs het zware parcours was het gezellig druk. De aanmoedigingen waren intens, de verzorgers hadden het o, zo druk met de bevoorrading van hun favorieten met water, fruit en sportdrankjes.
In totaal namen bijna 500 lopers aan dit evenement waarvan start en finish plaats vonden op het Theodoor Dorrenplein, deel. Onder de lopers ook een aantal Valkenburgers die in de einduitslag de aandacht op zich vestigden.
Zo noteerden we de deelname van Leon Crutzen, directeur Leeuw Brouwerij in de categorie M 45 en een prima eindtijd van 59.11. Bijna vier minuten sneller dan de vorige deelname! Igor Heijens en Richard Rikers legden in de groep M 35 haast samen het parcours af: 44.46 tegen 47.20. Dyon Scheijen klokte bij de M 45 een eindtijd van 1.07.48.
Bij de dames kwamen we onder meer twee van de initiatiefnemers  van de sponsoractie voor het Kindertehuis tegen, Ingrid Wouters-Smeets en Carolien Brands. Eerstgenoemde klokte in de categorie 21 km bij de V45 een eindtijd van 1.55.47. Carolien kwam in de groep Vsenioren 10 km tot 46.35.
Andere Valkenburgse loopsters deden het ook bijzonder goed. Een aantal van hen heeft al maanden een trainingsprogramma gevolgd om op termijn een loop over 5 of zelfs 10 km aan te kunnen. Vanuit het niets! In de groep Vsenioren (10 km) kwam Dominique Huveneers tot 49.36, Kelly Willems noteerde 53.54 en Fleur Hartog reikte tot 1.04.44. Handbaltrainer Wil Pepels uit Oirsbeek liep in de ochtenduren nog snel een 10 km (M55) in 54.43 om vervolgens in de namiddag zijn ploeg te coachen tijdens het Heuvellandtoernooi in Bocholtz.
Foto’s Ingrid Wouters-Smeets van de Den Drieschloop

← Vorig bericht

Vierde verdacht Broekhem-Noord vrij maar blijft verdachte

Raad stemt in met verkoop van het Leeuwterrein

Volgend bericht →